Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
16 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

New food: Το kelp είναι το νέο… κέιλ

ΑρχικήΟικιακάNew food: Το kelp είναι το νέο… κέιλ
spot_img

cibum team

Στην ιαπωνική, την κορεάτικη και την κινεζική κουζίνα είναι ένα δημοφιλές υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Πλέον, αναδεικνύεται στο νέο must υλικό σε κουζίνες όλου του κόσμου, απειλώντας να «εκθρονίσει» το λάχανο κέιλ, που πριν από μερικά χρόνια έγινε η απόλυτη μόδα στα superfoods.

Ο λόγος για τα φύκια, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ιωδίου.

Σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει σε σούσι ή σούπα miso, ενδεχομένως και αποξηραμένα, ως σνακ.

Ένα από τα πιο γνωστά είδη φυκιών είναι και το kelp, το οποίο έχει αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της μαγειρικής.

Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους: από υλικό μέσα σε σούπες ή συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια μέχρι ωμό (το kelp και κάποιες άλλες ποικιλίες φυκιών τρώγονται ωμά) σε σαλάτα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι καλλιεργητές συλλέγουν 8 εκατ. τόνους φυκιών κάθε χρόνο, με συνολική ετήσια αξία παγκοσμίως περίπου 5 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Βραβεία FEA 2024: Δείτε τους νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών

Το Video της τελετής απονομής των Βραβείων FEA 2024 και όλοι οι νικητές των διαγωνιστικών κατηγοριών.

Ένας νεκρός από ψαροκεφτέδες που πωλούνται σε Lidl και Coop στη Δανία

Μολυσμένοι με listeria ψαροκεφτέδες, προκάλεσαν επτά ασθένειες και έναν θάνατο.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο