cibum team
Στην ιαπωνική, την κορεάτικη και την κινεζική κουζίνα είναι ένα δημοφιλές υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Πλέον, αναδεικνύεται στο νέο must υλικό σε κουζίνες όλου του κόσμου, απειλώντας να «εκθρονίσει» το λάχανο κέιλ, που πριν από μερικά χρόνια έγινε η απόλυτη μόδα στα superfoods.
Ο λόγος για τα φύκια, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ιωδίου.
Σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει σε σούσι ή σούπα miso, ενδεχομένως και αποξηραμένα, ως σνακ.
Ένα από τα πιο γνωστά είδη φυκιών είναι και το kelp, το οποίο έχει αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της μαγειρικής.
Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους: από υλικό μέσα σε σούπες ή συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια μέχρι ωμό (το kelp και κάποιες άλλες ποικιλίες φυκιών τρώγονται ωμά) σε σαλάτα.
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι καλλιεργητές συλλέγουν 8 εκατ. τόνους φυκιών κάθε χρόνο, με συνολική ετήσια αξία παγκοσμίως περίπου 5 δισ. δολάρια.
Δείτε επίσης:
X RAY στα τρόφιμα: Λειτουργία- εφαρμογές- εγκατάσταση-κόστος- μειονεκτήματα-απόδοση
Alert: Έκτακτη ανακοίνωση από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης
Η Μεγάλη επιδημία Yersinia που συνδέθηκε με παστεριωμένο γάλα!
Καινοτομία στην κουζίνα: «έξυπνο» καπάκι για βάζα που ανοίγει πανεύκολα!
Νέα, δωρεάν βάση δεδομένων για τις ανακλήσεις τροφίμων από FDA και USDA
Μεταφορά τροφίμων: Νέες Οδηγίες για τη βεβαίωση υγειονομικής καταλληλότητας οχήματος
Καρπούζι: Το αλάνθαστο κόλπο για να επιλέγετε πάντα το καλύτερο