Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Νέα, δωρεάν βάση δεδομένων για τις ανακλήσεις τροφίμων από FDA και USDA

ΑρχικήΝέαΝέα, δωρεάν βάση δεδομένων για τις ανακλήσεις τροφίμων από FDA και USDA
spot_img

cibum team

Το Συμβούλιο Βιομηχανίας Τροφίμων των ΗΠΑ, δημιούργησε το «FIC Recall Reporter» το νέο, δωρεάν επιχειρηματικό εργαλείο το οποίο είναι μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης για όλες τις ανακλήσεις τροφίμων και ποτών της κατηγορίας I, Class II και ClassA που δημοσιεύτηκαν από το 2000.

Το Food Industry Council αναφέρει ότι το FIC Recall Reporter είναι η μοναδική βάση δεδομένων στον κόσμο που περιέχει αυτές τις πληροφορίες.

Το FIC Recall Reporter ενημερώνεται τακτικά, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν εύκολα τον αυξανόμενο αριθμό ανακλήσεων τροφίμων χρησιμοποιώντας μια ποικιλία φιλικών προς τον χρήστη παραμέτρων.

Για παράδειγμα, μέσα σε δευτερόλεπτα, ένας χρήστης μπορεί να μάθει εάν ένα προϊόν διατροφής έχει ανακληθεί, πόσες φορές έχει ανακληθεί ένα συγκεκριμένο τρόφιμο, και πώς οι ρυθμιστικές αρχές ταξινόμησαν αυτές τις ανακλήσεις ή, πόσες φορές ανακλήθηκε ένα προϊόν διατροφής για τον ίδιο λόγο. Πριν από το FIC Recall Reporter, η πρόσβαση σε αυτές τις πληροφορίες απαιτούσε κουραστικές και χρονοβόρες πολυετείς αναζητήσεις σε ξεχωριστές βάσεις δεδομένων FDA και USDA.

«Για εταιρικές νομικές ομάδες και υπευθύνους λήψης αποφάσεων, αυτές οι πληροφορίες παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τις προηγούμενες και τις τρέχουσες τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους ενημερώνουν τις τρέχουσες αποφάσεις», εξήγησε ο δικηγόρος και ιδρυτής της FIC Shawn Stevens. «Η ασφάλεια των τροφίμων δεν πρέπει να είναι ανταγωνιστική, οπότε η FIC παρέχει αυτό το νέο επιχειρηματικό εργαλείο δωρεάν».

Ο Stevens ενημέρωσε τους φίλους και τους συναδέλφους του για την εξέλιξη την 1η Ιουλίου και ακολούθησε η ανακοίνωση του Συμβουλίου Βιομηχανίας Τροφίμων (FIC) στις 20 Ιουλίου.

«Το FIC Recall Reporter , το οποίο έχουμε εργαστεί πάνω από 5 χρόνια για να το δημιουργήσουμε, είναι μια βάση δεδομένων με δυνατότητα αναζήτησης για κάθε ανάκληση φαγητού και ποτού από τις κατηγορίες I, Class II και ClassA από το 2000. Από σήμερα, περιέχει τις λεπτομέρειες από περίπου 10.000 ανακλήσεις τροφίμων, αλλά κάθε μέρα θα περιέχει περισσότερα επειδή η βάση δεδομένων ενημερώνεται καθημερινά. Είναι η μοναδική βάση δεδομένων στον κόσμο που περιέχει αυτές τις πληροφορίες. Το Recall Reporter  επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αμέσως (μέσα σε δευτερόλεπτα) τυχόν ανακλήσεις χρησιμοποιώντας μια ποικιλία φιλικών προς τον χρήστη παραμέτρων. Η FIC παρέχει αυτό το εργαλείο διαχείρισης δωρεάν “, είπε ο Stevens.  

Το FIC Recall Reporter δημιουργήθηκε για να ενημερώνοντα:

Αυτοί που παίρνουν αποφάσεις

Διαχειριστές κινδύνων

Νομικές ομάδες

Ομάδες ασφάλειας τροφίμων

Βιομηχανικές ενώσεις

Ερευνητές της βιομηχανίας τροφίμων

Το FIC Recall Reporter έχει σχεδιαστεί για να εξοικονομεί χρόνο μέσω:

Γρήγορου ελέγχου  για την έγκριση προμηθευτών ή και νέων ειδών διατροφής

Ενημέρωση στη  διαδικασία λήψης αποφάσεων

Καλύτερου προσδιορισμού, με βάση τα προηγούμενα, για το εάν απαιτείται ανάκληση σε συγκεκριμένη περίσταση και, εάν ναι, πώς το FDA πιθανότατα θα το ταξινομήσει

Αξιολόγησης κινδύνου με βάση τα τρέχοντα δεδομένα

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το FIC Recall Reporter, μεταβείτε στη διεύθυνση https://www.foodindustrycounsel.com/recalls.

Πηγή: FSN

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

spot_img

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πλαστικά καλαμάκια: Ποιος κοροϊδεύει ποιον; – Της Άννας Λεκατσά*

Επέμβαση διάσωσης του πλανήτη ξεκινώντας από τα πλαστικά καλάμια: "Η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής πέθανε..."

Ο κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών από απάτη τροφίμων – Περίπτωση χρήσης θειωδών στο κρέας

Διαχείριση κινδύνου παράνομης χρήσης θειωδών αλάτων σε παρασκευάσματα κρέατος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα