ΑρχικήΟικιακάNew food: Το kelp είναι το νέο… κέιλ

New food: Το kelp είναι το νέο… κέιλ

cibum team

Στην ιαπωνική, την κορεάτικη και την κινεζική κουζίνα είναι ένα δημοφιλές υλικό εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Πλέον, αναδεικνύεται στο νέο must υλικό σε κουζίνες όλου του κόσμου, απειλώντας να «εκθρονίσει» το λάχανο κέιλ, που πριν από μερικά χρόνια έγινε η απόλυτη μόδα στα superfoods.

Ο λόγος για τα φύκια, που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ιωδίου.

- Advertisement -

Σίγουρα τα έχετε δοκιμάσει σε σούσι ή σούπα miso, ενδεχομένως και αποξηραμένα, ως σνακ.

Ένα από τα πιο γνωστά είδη φυκιών είναι και το kelp, το οποίο έχει αρχίζει να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στον κόσμο της μαγειρικής.

- Advertisement -

Μπορούμε να το μαγειρέψουμε με διάφορους τρόπους: από υλικό μέσα σε σούπες ή συνοδευτικό σε κρέατα και ψάρια μέχρι ωμό (το kelp και κάποιες άλλες ποικιλίες φυκιών τρώγονται ωμά) σε σαλάτα.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, οι καλλιεργητές συλλέγουν 8 εκατ. τόνους φυκιών κάθε χρόνο, με συνολική ετήσια αξία παγκοσμίως περίπου 5 δισ. δολάρια.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Παρθένο ελαιόλαδο: Σε ισχύ από τις 24 Οκτωβρίου νέοι ευρωπαϊκοί κανόνες – Ποια ελληνική ποικιλία επηρεάζεται από τα νέα όρια στερολών

Από τα 1.000 στα 800 mg/kg το όριο στερολών για την Κορωνέικη, με πρόσθετες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις.

ΕΦΕΤ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τα σεμινάρια χειριστών τροφίμων από 1η Νοεμβρίου – Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και φορείς κατάρτισης

Από την 1η Νοεμβρίου αλλάζουν οι διαδικασίες έγκρισης προγραμμάτων κατάρτισης και οι υποχρεώσεις των φορέων υλοποίησης.

Προϊόντα high protein: Γιατί η βιομηχανία τροφίμων δεν μπορεί να ποντάρει για πάντα στην πρωτεΐνη

Από τα γιαούρτια και τα ζυμαρικά μέχρι τα γλυκά και τα σνακ, η πρωτεΐνη βρίσκεται παντού. Μήπως, όμως, η υπερβολική προβολή της αρχίζει να χάνει τη δύναμή της στο ράφι των σούπερ μάρκετ;