Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κοινό λάθος στο ριζότο που δεν κάνουν ποτέ οι Ιταλοί

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο κοινό λάθος στο ριζότο που δεν κάνουν ποτέ οι Ιταλοί
spot_img

Πώς θα πετύχετε τη γεύση του πιάτου σαν κι αυτή που προσφέρεται σε Ιταλικά εστιατόρια

Μήπως το ριζότο σας δεν γίνεται το ίδιο νόστιμο και λαχταριστό με εκείνο στο Ιταλικό εστιατόριο; Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να πετύχεις τις γεύσεις ενός άλλου λαού, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις κάποια μυστικά που να σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το ριζότο, το νόστιμο πιάτο με ρύζι, σύμφωνα με την ιταλοαμερικανίδα συγγραφέα τροφίμων Susan Russo συνήθως φρυγανίζεται πριν μαγειρευτεί, έτσι ώστε να αποκτήσει μια γεύση ξηρού καρπού. Αυτό επίσης στερεώνει κάπως το εξωτερικό του στρώμα.

Η Russo λέει ότι το μυστικό κρύβεται στο γεγονός ότι το ρύζι πρέπει να είναι μαγειρεμένο al dente , οπότε να το καταλαβαίνεις στο στόμα και να μη λιώνει με τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε μια κουτάλα ζωμό λιγότερο από το συνηθισμένο όταν μαγειρεύετε το πιάτο.

Τα πραγματικά ιταλικά ζυμαρικά πρέπει να είναι σκληρά… οτιδήποτε άλλο είναι πειραματισμοί τρίτων που απέχουν πολύ από την πρωτότυπη συνταγή.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο