Μετάβαση στο περιεχόμενο
Τετάρτη, 19 Μαρτίου, 2025
9.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το κοινό λάθος στο ριζότο που δεν κάνουν ποτέ οι Ιταλοί

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤο κοινό λάθος στο ριζότο που δεν κάνουν ποτέ οι Ιταλοί
spot_img

Πώς θα πετύχετε τη γεύση του πιάτου σαν κι αυτή που προσφέρεται σε Ιταλικά εστιατόρια

Μήπως το ριζότο σας δεν γίνεται το ίδιο νόστιμο και λαχταριστό με εκείνο στο Ιταλικό εστιατόριο; Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να πετύχεις τις γεύσεις ενός άλλου λαού, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις κάποια μυστικά που να σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

- Advertisement -

Το ριζότο, το νόστιμο πιάτο με ρύζι, σύμφωνα με την ιταλοαμερικανίδα συγγραφέα τροφίμων Susan Russo συνήθως φρυγανίζεται πριν μαγειρευτεί, έτσι ώστε να αποκτήσει μια γεύση ξηρού καρπού. Αυτό επίσης στερεώνει κάπως το εξωτερικό του στρώμα.

Η Russo λέει ότι το μυστικό κρύβεται στο γεγονός ότι το ρύζι πρέπει να είναι μαγειρεμένο al dente , οπότε να το καταλαβαίνεις στο στόμα και να μη λιώνει με τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε μια κουτάλα ζωμό λιγότερο από το συνηθισμένο όταν μαγειρεύετε το πιάτο.

Τα πραγματικά ιταλικά ζυμαρικά πρέπει να είναι σκληρά… οτιδήποτε άλλο είναι πειραματισμοί τρίτων που απέχουν πολύ από την πρωτότυπη συνταγή.

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα προειδοποίηση για τη Σοκολάτα Dubai – Καρκινογόνα συστατικά, απομίμηση σοκολάτας και επικίνδυνες χρωστικές

Νέες εργαστηριακές αναλύσεις προϊόντων σοκολάτας Dubai, επιβεβαιώνουν ότι πολλοί παραγωγοί, χρησιμοποιούν επικίνδυνες και κακής ποιότητας πρώτες ύλες και προσπαθούν να παραπλανήσουν τους καταναλωτές

Εντομοφαγία: Οι ξεκαρδιστικές απαντήσεις Ελλήνων καταναλωτών σε έρευνα 4 Πανεπιστημίων

Σύντομα θα δούμε στα ράφια και των ελληνικών σουπερμάρκετ βρώσιμα έντομα ή τρόφιμα που περιέχουν σκόνη εντόμων. Πόσο έτοιμοι είναι όμως οι Έλληνες καταναλωτές; Διαβάστε τις απαντήσεις που έδωσαν, σε έρευνα 4 Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Καταγγελία στον ΕΦΕΤ: “Κλειστόν” λόγω… υποστελέχωσης – Ακούστε την αυτοματοποιημένη απάντηση του Φορέα

Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, ότι ο έλεγχος των τροφίμων ως κρατική ευθύνη και η ασφάλεια της υγείας των καταναλωτών, δεν αποτελεί προτεραιότητα των ελληνικών κυβερνήσεων
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα