Πώς θα πετύχετε τη γεύση του πιάτου σαν κι αυτή που προσφέρεται σε Ιταλικά εστιατόρια
Μήπως το ριζότο σας δεν γίνεται το ίδιο νόστιμο και λαχταριστό με εκείνο στο Ιταλικό εστιατόριο; Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να πετύχεις τις γεύσεις ενός άλλου λαού, αλλά πάντα μπορείς να μάθεις κάποια μυστικά που να σε φέρουν πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το ριζότο, το νόστιμο πιάτο με ρύζι, σύμφωνα με την ιταλοαμερικανίδα συγγραφέα τροφίμων Susan Russo συνήθως φρυγανίζεται πριν μαγειρευτεί, έτσι ώστε να αποκτήσει μια γεύση ξηρού καρπού. Αυτό επίσης στερεώνει κάπως το εξωτερικό του στρώμα.
- Δείτε επίσης: Πότε λήγει ο καφές;
Η Russo λέει ότι το μυστικό κρύβεται στο γεγονός ότι το ρύζι πρέπει να είναι μαγειρεμένο al dente , οπότε να το καταλαβαίνεις στο στόμα και να μη λιώνει με τα υπόλοιπα υλικά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε μια κουτάλα ζωμό λιγότερο από το συνηθισμένο όταν μαγειρεύετε το πιάτο.
Τα πραγματικά ιταλικά ζυμαρικά πρέπει να είναι σκληρά… οτιδήποτε άλλο είναι πειραματισμοί τρίτων που απέχουν πολύ από την πρωτότυπη συνταγή.
- Δείτε ακόμη: Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα κουλούρια με τρία υλικά
- Δείτε επίσης: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός λάιμ και ενός λεμονιού