Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “απόλυτο” μυστικό για να μην κολλάει το ρύζι στο τσουκάλι

ΑρχικήΟικιακάΤο "απόλυτο" μυστικό για να μην κολλάει το ρύζι στο τσουκάλι
spot_img

Δυο υλικά που τα έχουμε όλοι στο σπίτι!

   Είναι ίσως ο πιο υγιεινός υδατάνθρακας για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, και σίγουρα δεν είναι λίγα. Ο λόγος για το ρύζι, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με κρέας, ψάρι, σούπα, σαλάτες, και πολλά αλλά πιάτα, κάνοντας το ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το ζήτημα είναι πως κατά το μαγείρεμα, ορισμένοι μπορεί να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις γιατί όσο κι αν φαίνεται απλή υπόθεση, δεν είναι. Το ίδιο ρύζι μπορεί να καταναλωθεί ως πιλάφι, δηλαδή με μια πιο κολλώδη σύσταση, καθώς και σπυρωτό. Το θέμα είναι πως από μια λάθος διαδικασία μπορεί χωρίς να το θέλουμε να καταλήξουμε από το ένα στο άλλο. 

     Όποιο δρόμο κι αν διαλέξουμε όμως, πολλές φορές καταλήγουμε με μια δυσάρεστη κατάσταση: κολλημένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού. Σύμφωνα με το HuffingtonPost, υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή. Το μυστικό είναι στο λεμόνι. Μόλις βάλετε το ρύζι και το νερό σε ένα τσουκάλι, πριν το βράσετε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο νερό και θα διαπιστώσετε ότι μόλις ψηθεί το ρύζι σας, θα έχει μια τέλεια αφράτη σύσταση. Σύμφωνα με το Tasting Table: «Εκτός από το να εμποδίζει το ρύζι να συσσωρεύεται, ο χυμός λεμονιού έχει πολλά άλλα οφέλη για το αγαπημένο σιτάρι. Τα εσπεριδοειδή κάνουν το ρύζι να φαίνεται πιο λαμπερό και λέγεται ότι ενισχύει την υφή του κόκκου επίσης».

Ωστόσο, εάν δεν έχετε την τάση να έχετε χυμό λεμονιού στο χέρι, υπάρχει μια άλλη επιλογή. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο λάδι στο νερό πριν το βράσετε, το οποίο θα βοηθήσει να σπάσει το ρύζι και ακόμη και να προσθέσει μια υπέροχη υφή στο πιάτο. Βέβαια, δεν θα χρειαστεί κανένα από τα δυο υλικά, εάν ακολουθήσετε τη διαδικασία για σπυρωτό ρύζι. Εάν τοποθετήσετε δηλαδή αναλόγια 1/2 ρύζι/νερό, στη συνέχεια προσθέσετε το ρύζι αφού βράσει το νερό, και ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό έχετε σκεπασμένο το τηγάνι, μάλλον δεν θα καταλήξετε με κολλημένα ρύζια στον πάτο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο