Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το “απόλυτο” μυστικό για να μην κολλάει το ρύζι στο τσουκάλι

ΑρχικήΟικιακάΤο "απόλυτο" μυστικό για να μην κολλάει το ρύζι στο τσουκάλι
spot_img

Δυο υλικά που τα έχουμε όλοι στο σπίτι!

   Είναι ίσως ο πιο υγιεινός υδατάνθρακας για να συνοδέψετε τα φαγητά σας, και σίγουρα δεν είναι λίγα. Ο λόγος για το ρύζι, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με κρέας, ψάρι, σούπα, σαλάτες, και πολλά αλλά πιάτα, κάνοντας το ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Το ζήτημα είναι πως κατά το μαγείρεμα, ορισμένοι μπορεί να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις γιατί όσο κι αν φαίνεται απλή υπόθεση, δεν είναι. Το ίδιο ρύζι μπορεί να καταναλωθεί ως πιλάφι, δηλαδή με μια πιο κολλώδη σύσταση, καθώς και σπυρωτό. Το θέμα είναι πως από μια λάθος διαδικασία μπορεί χωρίς να το θέλουμε να καταλήξουμε από το ένα στο άλλο. 

     Όποιο δρόμο κι αν διαλέξουμε όμως, πολλές φορές καταλήγουμε με μια δυσάρεστη κατάσταση: κολλημένο ρύζι στον πάτο του τηγανιού. Σύμφωνα με το HuffingtonPost, υπάρχει λύση και είναι πολύ απλή. Το μυστικό είναι στο λεμόνι. Μόλις βάλετε το ρύζι και το νερό σε ένα τσουκάλι, πριν το βράσετε, προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού στο νερό και θα διαπιστώσετε ότι μόλις ψηθεί το ρύζι σας, θα έχει μια τέλεια αφράτη σύσταση. Σύμφωνα με το Tasting Table: «Εκτός από το να εμποδίζει το ρύζι να συσσωρεύεται, ο χυμός λεμονιού έχει πολλά άλλα οφέλη για το αγαπημένο σιτάρι. Τα εσπεριδοειδή κάνουν το ρύζι να φαίνεται πιο λαμπερό και λέγεται ότι ενισχύει την υφή του κόκκου επίσης».

Ωστόσο, εάν δεν έχετε την τάση να έχετε χυμό λεμονιού στο χέρι, υπάρχει μια άλλη επιλογή. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λίγο λάδι στο νερό πριν το βράσετε, το οποίο θα βοηθήσει να σπάσει το ρύζι και ακόμη και να προσθέσει μια υπέροχη υφή στο πιάτο. Βέβαια, δεν θα χρειαστεί κανένα από τα δυο υλικά, εάν ακολουθήσετε τη διαδικασία για σπυρωτό ρύζι. Εάν τοποθετήσετε δηλαδή αναλόγια 1/2 ρύζι/νερό, στη συνέχεια προσθέσετε το ρύζι αφού βράσει το νερό, και ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλο το νερό έχετε σκεπασμένο το τηγάνι, μάλλον δεν θα καταλήξετε με κολλημένα ρύζια στον πάτο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο