Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επαναστατική μηχανή που φτιάχνει vegan κρόκους αυγών !

ΑρχικήΝέαΚαινοτομία / ΤάσειςΕπαναστατική μηχανή που φτιάχνει vegan κρόκους αυγών !
spot_img

Μια βιώσιμη λύση που προσομοιάζει σε γεύση και υφή με το κανονικό αυγό.

    Ο τομέας τον φυτικών προϊόντων εμπλουτίζεται διαρκώς, ξεκινώντας από τα κρέατα εργαστηρίου και καταλήγοντας πιο πρόσφατα σε προϊόντα όπως το τυρί και η πρωτεϊνική καζεΐνη που δημιουργήθηκε από τη New Culture και προσομοιάζει σχεδόν απόλυτα ένα ζωικό τυρί. Φυσικά δεν τα έχουμε δει ακόμα όλα, καθώς τώρα η φυτική εταιρεία αυγών Float Foods έχει λάβει Πιστοποίηση Συστήματος Ασφάλειας Τροφίμων κορυφαίας βαθμίδας για τη μηχανή της που παράγει κρόκους αυγών vegan.

   Η εταιρία με έδρα τη Σιγκαπούρη, τη ναυαρχίδα του καλλιεργημένου κρέατος που το 2022 άνοιξε το πρώτο κρεοπωλείο στον κόσμο που πουλά φυτικό κρέας, κατασκευάζει τη δημοφιλή σειρά OnlyEg, η οποία περιλαμβάνει κρόκο αυγού και μπουρεκάκια OnlyEg. Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η εταιρεία διαθέτει μια εγκατάσταση ικανή να παρασκευάζει τα vegan αυγά που μιμούνται τη γεύση και την υφή του κανονικού αυγού, σε εμπορική κλίμακα.

   Η Vinita Choolani, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Float Foods Pte Ltd, δήλωσε στο Plant Based News: «Η πιστοποίηση FSSC 22000 δεν είναι απλώς μια δέσμευση για την ασφάλεια των τροφίμων, είναι απόδειξη της αφοσίωσης της εταιρείας μας στον μετασχηματισμό της εναλλακτικής διαδικασίας παραγωγής αυγών. Αυτό ευθυγραμμίζεται με το όραμά μας για ένα βιώσιμο, επεκτάσιμο, ηθικό σύστημα τροφίμων».

   Αυτές οι φιλικές προς τους vegan εναλλακτικές λύσεις αυγών μπορούν να καταναλωθούν «ωμές» και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για μια μεγάλη ποικιλία γαστρονομικών δημιουργιών από νουντλς και αρτοσκευάσματα μέχρι μαγιονέζα.

    Οι βίγκαν δεν τρώνε αυγά λόγω της σκληρότητας που προκαλεί η βιομηχανία στις κότες, οι περισσότερες από τις οποίες εκτρέφονται για αυγά και ζουν σε κλουβιά, με κάθε πουλί να περιορίζεται σε ένα χώρο όχι μεγαλύτερο από ένα φύλλο χαρτιού Α4.

Οι κότες στη φύση γεννούν συνήθως ένα αυγό το μήνα, ενώ αυτές του εμπορίου έχουν εκτραφεί για να γεννήσουν έως και 300 σε ένα χρόνο. Αυτό ασκεί τεράστια πίεση στα σώματα των πουλιών, με αποτέλεσμα τεράστια ταλαιπωρία και πρόωρο θάνατο. Η ευρεία απορρόφηση των vegan αυγών θα μπορούσε να βάλει τέλος σε μια τέτοια σκληρότητα.

https://plantbasednews.org/news/economics/vegan-egg-yolks/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο