Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
18.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί τα μαργαριτάρια δεν είναι vegan;

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΓιατί τα μαργαριτάρια δεν είναι vegan;
spot_img

Διαδικασία παραγωγής που βασίζεται στο έλκος στρειδιών.

   Αν ανήκετε στην κατηγορία vegan, τότε μάλλον τα μαργαριτάρια δεν είναι τόσο φιλικά όσο νομίζετε. Οι ημιπολύτιμοι λίθοι που δημιουργούν σκουλαρίκια, βραχιόλια και περιδέραια, στην πραγματικότητα αποτελούν μια αντίδραση των στρειδιών σε ένα εξωτερικό ερέθισμα.

   Ο βιγκανισμός είναι περισσότερο ιδεολογία παρά διατροφή, που περιλαμβάνει αντικείμενα καθημερινής χρήσης, όπως καλλυντικά, ενδύματα- υποδήματα αλλά και αξεσουάρ. Η παραγωγή μαργαριταριών λοιπόν θεωρείται μια μη φιλική προς τα ζώα διαδικασία, αφού προέρχονται από στρείδια. Ένα μαργαριτάρι είναι ουσιαστικά ένα έλκος που σχηματίζει το στρείδι, ως απόκριση σε ένα ερέθισμα. Τυπικά κατά την παραγωγή, εξωτερικά ερεθίσματα τοποθετούνται στο εσωτερικό του στρειδιού από τον άνθρωπο, προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτά, επικαλύπτοντάς το ερέθισμα με μια κρυσταλλική ουσία που ονομάζεται μαργαριταρόριζα (nacre).

   Παρόλο που τα στρείδια δεν διαθέτουν εγκέφαλο ώστε να νιώσουν πόνο ή φόβο, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν κατά τη διαδικασία παραγωγής μαργαριταριών δείχνει ότι είτε έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται κατά κάποιο τρόπο την απειλή είτε διαθέτουν φυσικά αντανακλαστικά. Όπως και να έχει πρόκειται για ζωντανούς οργανισμούς που υποβάλλονται σε διαφορετικές συνθήκες προκειμένου να δημιουργήσουν μαργαριτάρι στο επιθυμητό σχήμα και σύσταση. Στη συνέχεια, πολλά από αυτά θα πεταχτούν στο νερό, ώστε να επαναλάβουν ξανά τον ίδιο κύκλο και άλλα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον για παραγωγή θα γίνουν φαγητό.

   Εναλλακτικά, εάν σας αρέσουν τα κοσμήματα με μαργαριτάρια αλλά είστε vegan, ανατρέξτε σε σχεδιαστές που τα δημιουργούν από γυαλί, κρύσταλλο ή αλλά υλικά. Μεταξύ των επωνυμιών που χρησιμοποιούν vegan μαργαριτάρια είναι η Vivienne Westwood, η Vellva και η Stella McCartney.

https://plantbasednews.org/culture/ethics/why-arent-pearls-vegan/

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο