Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024
26.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς το κρέας έσωσε τη ζωή μιας vegan!

ΑρχικήΟικιακάVEGANismΠώς το κρέας έσωσε τη ζωή μιας vegan!
spot_img

Μια πρώην vegan μιλά για το πώς αυτό το πρότυπο διατροφής έκανε κακό στην υγεία της.

“Σωτήριο” αποκαλεί το κρέας για τη διατροφή της μια 25χρονη Καναδή, η οποία, όπως λέει “πήγε να πεθάνει” από τις επιπτώσεις που είχε η vegan διατροφή στην υγεία της.

H Kai-Lee Worsley, από το Έντμοντον του Καναδά  σταμάτησε να τρώει ζωικά προϊόντα και υιοθέτησε μια vegan διατροφή, γεμάτη λαχανικά και εναλλακτικές πρωτεΐνες, όταν μετακόμισε στην Καλιφόρνια, έχοντας διαβάσει πολλά για την κακή μεταχείριση των ζώων από τη βιομηχανία κρέατος.

Αλλά 25χρονη άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία έξι μήνες μετά τη νέα δίαιτα, παρατηρώντας πολλές αρνητικές αλλαγές στο σώμα της. Ανέφερε συμπτώματα, όπως τεράστια κόπωση, πτώση μαλλιών, προβλήματα με το δέρμα της και αδυναμία στο να λειτουργήσει επαρκώς. “Ο εγκέφαλός μου δεν μπορούσε να σκεφτεί καλά”, είπε σύμφωνα με τον Independent.

Ώσπου μια μέρα, έχοντας πέσει στο κρεβάτι αδύναμη να σηκωθεί από την εξάντληση, αποφάσισε να αγοράσει μια μπριζόλα, μήπως και ανακτήσει τις δυνάμεις της. Αμέσως, ένιωσε καλύτερα και έκτοτε άρχισε να τρώει μπριζόλες 2 φορές την εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι ήθελε να είναι vegan για την υπόλοιπη ζωή της και ότι ένιωθε άβολα με την όψη του κρέατος.

Έπειτα από το περιστατικό, έκανε πολλές εξετάσεις, κατά τις οποίες διαπίστωσε σοβαρή έλλειψη σε βιταμίνη Β12 και σίδηρο και κατέληξε πως το κρέας ήταν απαραίτητο για την υγεία της. “Μάθετε πρώτα τον εαυτό σας και μην ακολουθείτε απλά τάσεις” καταλήγει.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανατροπή: Μην πιέζετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά – Αποτελέσματα έκθεσης

Νέα έκθεση για τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών δείχνει ότι η απαγόρευση και ο έλεγχος δεν φέρνουν αποτέλεσμα.

Σημαντικό! Τα όσπρια σώζουν ζωές και με τη “σφραγίδα” της EFSA

Δημοσιεύτηκε νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων για τους κινδύνους και τα οφέλη της αντικατάστασης ζωικών πρωτεϊνών με φυτικές από όσπρια.

Σαλμονέλα σε λαχανικά: Μπορεί να συμβεί μόλυνση πριν από τη συγκομιδή; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Ο Δρ. Φραγκίσκος Γαΐτης*, Βιολόγος και Μικροβιολόγος τροφίμων, αναλύει την προ-συλλεκτική μόλυνση των λαχανικών με το βακτήριο της σαλμονέλας.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο