ΑρχικήΝέαΔιεθνήΤο κρέας εργαστηρίου περιλαμβάνεται στο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα της Κίνας για πρώτη...

Το κρέας εργαστηρίου περιλαμβάνεται στο πενταετές οικονομικό πρόγραμμα της Κίνας για πρώτη φορά

2 λεπτά ανάγνωσης
  • Το καλλιεργούμενο κρέας και οι σχετικές τεχνολογίες έχουν επισημανθεί ως σημεία εστίασης για επενδύσεις Ε&Α στο πλαίσιο του 14ου Πενταετούς Προγράμματος της Κίνας, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η alt-protein αναφέρεται συγκεκριμένα σε σχέση με τις κατευθυντήριες γραμμές οικονομικής ανάπτυξης ανώτατου επιπέδου που εκδόθηκαν από την κυβέρνηση της χώρας.
  • Το “μελλοντικό φαγητό” είναι μεταξύ πολλών “μεθοριακών και διεπιστημονικών τεχνολογιών” που περιγράφονται σε ένα νέο έγγραφο πολιτικής που δημοσιεύθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της Κίνας, το οποίο καθορίζει τους στόχους της γεωργικής πολιτικής στο πλαίσιο του 14ου πενταετούς προγράμματος.
  • Το έγγραφο επισημαίνει το καλλιεργημένο από κύτταρα κρέας, τα εναλλακτικά αυγά και τις ανασυνδυασμένες πρωτεΐνες ως συγκεκριμένους τομείς ενδιαφέροντος για τους Κινέζους επενδυτές.

Γιατί είναι σημαντική αυτή η εξέλιξη;

Τα περιοδικά πενταετή σχέδια της Κίνας αντιπροσωπεύουν το υψηλότερο επίπεδο χάραξης κοινωνικοοικονομικής πολιτικής, θέτοντας τους μακροπρόθεσμους στόχους οικονομικής ανάπτυξης της χώρας σε όλους τους τομείς.

Δεδομένου του μεγέθους της κινεζικής οικονομίας και της καταναλωτικής βάσης, η συμπερίληψη του καλλιεργούμενου κρέατος στο τρέχον πενταετές σχέδιο σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για την τεχνολογία εναλλακτικών τροφίμων.

- Advertisement -

Η εξέλιξη αυτή υποδηλώνει ότι «οι αξιωματούχοι της γεωργίας πιστεύουν ότι η παραγωγή κρέατος απευθείας από τα κύτταρα είναι προς το εθνικό συμφέρον […] Αυτό θα μπορούσε, με τη σειρά του, να οδηγήσει σε περισσότερη χρηματοδότηση της έρευνας», έγραψε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Good Food Institute , Bruce Friedrich, σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον «Η Κίνα είναι μακράν ο μεγαλύτερος καταναλωτής αυγών και κρέατος στον κόσμο», όπως  δήλωσε στο Time ο διευθύνων σύμβουλος της Eat Just , Τζος Τέτρικ , προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία «θα μπορούσε να επιταχύνει το ρυθμιστικό χρονοδιάγραμμα της χώρας για το καλλιεργούμενο κρέας».

- Advertisement -

«Εν ολίγοις, αυτή είναι μια από – αν όχι η – πιο σημαντική πολιτική δράση στην ιστορία των εναλλακτικών πρωτεϊνών», είπε.

Πηγή:agfundernews.com

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Αφλατοξίνες: Το 90% των κοινοποιήσεων στο RASFF αφορά τρόφιμα εκτός ΕΕ

Νέα ανάλυση τεσσάρων ετών καταγράφει τις κατηγορίες τροφίμων και τις χώρες προέλευσης που εμφανίζονται συχνότερα στις ευρωπαϊκές κοινοποιήσεις για μυκοτοξίνες

Ανάκληση τροφίμου: Στις 636.000 ευρώ το μέσο κόστος για την επιχείρηση, στο 1,13 εκατ. για μικρότερους παραγωγούς

Νέα στοιχεία αποτυπώνουν το οικονομικό βάρος των ανακλήσεων και τα κενά στην ιχνηλασιμότητα των επιχειρήσεων τροφίμων.