Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βούτυρο Maître d’Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΒούτυρο Maître d'Hôtel: Πώς να φτιάξετε αρωματικό βούτυρο
spot_img

Το  Βούτυρο Maître d’Hôtel είναι πολύ, “ευέλικτο” και πάει με όλα: συνοδεύει ορεκτικά, κυρίως πιάτα, επιδόρπια αλλά μπορείτε να το απολαύσετε και σκέτο με ψωμί για πρωϊνό.

Βούτυρο Maître d’Hôtel

Το Beurre Maître d’Hôtel, που αναφέρεται και ως βούτυρο Maître d’Hôtel, είναι ένας τύπος σύνθετου βουτύρου (γαλλικά: “Beurre composé”) γαλλικής προέλευσης, παρασκευασμένο με βούτυρο, μαϊντανό, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και χαρακτηρίζεται ως ο βασιλιάς των αρωματισμένων βουτύρων. Είναι ένα αλμυρό βούτυρο που χρησιμοποιείται σε κρέατα όπως μπριζόλα (συμπεριλαμβανομένης της σάλτσας chateaubriand για μπριζόλα chateaubriand), ψάρια, λαχανικά και άλλα τρόφιμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση μιας σάλτσας και μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη γεύση ενός πιάτου. Υπάρχουν κάποιες παραλλαγές με γλυκιά γεύση. Συνήθως σερβίρεται κρύο ως φετοποιημένοι δίσκοι και μερικές φορές σερβίρεται και ως συνοδευτικό.

Το όνομα του Beurre Maître d’Hôtel προέρχεται από τον τρόπο με τον οποίο συνήθως παρασκευαζόταν όταν πρωτοξεκίνησε από τον μετρ (maître d’hôtel) ενός εστιατορίου στα τραπέζια των δείπνων. 

Προετοιμασία

Το Beurre Maître d’Hôtel είναι ένα αλμυρό αρωματισμένο βούτυρο που παρασκευάζεται με ανάμειξη μαλακωμένου βουτύρου (βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου) με πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό, χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αναλογία περίπου 1,5 κουταλιού μαϊντανός σε περίπου 60 γραμμάρια βούτυρο. Πρόσθετα συστατικά μπορεί να είναι το κρεμμύδι και η σάλτσα Worcestershire. Μερικές φορές χρησιμοποιείται ξύδι, αν και η χρήση του είναι πιο σπάνια. Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης και πιπέρι καγιέν. Μετά την ανάμιξη, τυλίγεται τυπικά σε λαδόκολλα ή πλαστική μεμβράνη και ψύχεται για να σκληρύνει. Διατηρείται για αρκετές ημέρες στο ψυγείο ή μπορείτε και να το καταψύξετε.

Τι μπορεί να συνοδέψει

Το Beurre Maître d’Hôtel σερβίρεται συνήθως κρύο ως φετοποιημένοι δίσκοι πάνω από διάφορα φαγητά και μερικές φορές ως συνοδευτικό. Χρησιμοποιείται σε ψητά κρέατα όπως μπριζόλα και ψάρια (π.χ. φιλέτα σολομού), καθώς και σε αυγά, λαχανικά, πατάτες και ψωμιά, ριζότο, ζυμαρικά, πατάτες. Υπάρχουν ορισμένες παραλλαγές, συμπεριλαμβανομένων μερικών γλυκών εκδόσεων που περιλαμβάνουν ζάχαρη, οι οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε πιάτα όπως τηγανίτες. Όταν χρησιμοποιείται ως επικάλυψη, συνήθως προστίθεται λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρεται επίσης λιωμένο πάνω από πιάτα, όπου τοποθετείται πάνω από τα τρόφιμα κατά τα τελευταία λεπτά μαγειρέματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση μιας σάλτσας και μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να συμβάλει σημαντικά στη συνολική γεύση ενός πιάτου.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Coca Cola: Ανάκληση 28 εκατομμυρίων αναψυκτικών λόγω σοβαρού κινδύνου – 80 επιθεωρητές εν δράσει

Η μεγαλύτερη ανάκληση των τελευταίων 25 ετών στην Αυστρία που επηρέασε 18 χώρες.

Έκκληση προς την αλλαντοβιομηχανία: Μειώστε τα συντηρητικά για να αυξήστε την ασφάλεια – Προτεινόμενες λύσεις    

Τα μέτρα που προτείνουν ερευνητές για τη μείωση του κινδύνου λιστερίωσης στα τρόφιμα.

Κίνδυνος ασφυξίας από παιδικά ζελεδάκια! Πωλούνται και στην Ελλάδα

Η λίστα των προϊόντων που ανακαλούνται, μερικά από τα οποία πωλούνται και στην Ελλάδα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο