Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πώς να “σώσετε” το αβοκάντο σας

ΑρχικήΝέαΚαταναλωτήςΠώς να "σώσετε" το αβοκάντο σας
spot_img

Χρήσιμες συμβουλές για να διατηρηθεί το αβοκάντο περισσότερο χρόνο ακόμα και εάν είναι καθαρισμένο

Το να τρώτε τακτικά νόστιμα και υγιεινά αβοκάντο στο σπίτι είναι πιο εύκολο από ό,τι νομίζετε. Απλώς πρέπει να ξέρετε πώς να τα αποθηκεύετε σωστά μέχρι να είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε μια παρτίδα από το αγαπημένο σας γουακαμόλε ή να τα φάτε σε μια σαλάτα, σε ένα σάντουιτς ή και σκέτα με μία φρυγανιά.

Ο καθορισμός του καλύτερου τρόπου αποθήκευσης ενός ολόκληρου αβοκάντο εξαρτάται από το πόσο ώριμο είναι. Για να καταλάβετε εάν το αβοκάντο είναι ώριμο, πιέστε το απαλά και παρατηρήστε το χρώμα και την υφή της φλούδας του. Εάν το αβοκάντο υποχωρεί σε ήπια πίεση και έχει σκούρο πράσινο έως μαύρο δέρμα με ανώμαλη υφή, το αβοκάντο σας είναι ώριμο.

Για ώριμα αβοκάντο, τοποθετήστε τα στο ψυγείο σας για 2-3 ημέρες για να διατηρηθούν φρέσκα.

Εάν το αβοκάντο σας δεν είναι αρκετά ώριμο, αφήστε το έξω σε θερμοκρασία δωματίου. Τις επόμενες 4-5 ημέρες, το αβοκάντο θα ωριμάσει και θα είναι έτοιμο να το απολαύσετε. Φροντίστε να ελέγχετε για ωριμότητα καθημερινά!

Εάν το έχετε καθαρίσει αλλά δεν θέλετε να το φάτε όλο…

Μόλις καθαρίσατε ένα φρέσκο ​​αβοκάντο αλλά… δεν θέλετε να το φάτε όλο. Και τι θα κάνετε με το υπόλοιπο; Μήπως θα το κρύψετε στην τροφιμοθήκη ή θα το πετάξετε στον κάδο; Τίποτα από τα δύο δεν είναι σωστό γιατί υπάρχει τρόπος να το σώσετε.

Πως θα σώσετε λοιπόν το υπόλοιπο αβοκάντο; Ακολουθούν μερικές συμβουλές από τους experts του είδους: το avocados from mexico

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι για να πετύχουμε να μην μαυρίσει το αβοκάντο και να μην χαλάσει πρέπει να εμποδίσετε τον αέρα να έρθει σε επαφή με το φρούτο (ή, όπως το αποκαλεί η επιστήμη, την οξείδωση). 

  1. Ανοίξτε το αβοκάντο και αφαιρέστε το κουκούτσι. Αλείψτε αμέσως τη σάρκα του μισού με φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Τυλίξτε το μισό αβοκάντο σε πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο. Είναι τόσο εύκολο…
  2. Μια ακόμα πιο εύκολη μέθοδος είναι να βυθίσετε το ώριμο αβοκάντο σας στο νερό. Κόψτε το αβοκάντο σας στη μέση και γεμίστε ένα γυάλινο ή πλαστικό δοχείο σχεδόν γεμάτο με νερό. Με τη σάρκα προς τα κάτω, βάζετε το αβοκάντο στο δοχείο, το σκεπάζετε και το βάζετε στο ψυγείο. Αυτό θα κρατήσει το αβοκάντο από το να μαυρίσει για περίπου άλλες δύο ημέρες.
  3. Εάν το αβοκάντο σας είναι ήδη ώριμο, αλλά δεν σκοπεύετε να το φάτε ακόμα, απλώς τοποθετήστε ολόκληρο το φρούτο στο ψυγείο. Αυτό θα σας επιτρέψει να απολαύσετε το αβοκάντο σας λίγες μέρες αργότερα!

Πόσο αντέχει στο ψυγείο το κομμένο αβοκάντο;

Περίπου μια μέρα στο ψυγείο αν είναι έτοιμο για κατανάλωση και λίγη ακόμα αν δεν έχει ωριμάσει. Τελικά, θα εξαρτηθεί από το πόσο μακριά είναι η διαδικασία ωρίμανσης του αβοκάντο.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο