ΑρχικήΝέαΔιεθνήΑπολύθηκε όταν έπαθε κρίση πανικού επειδή του οργάνωσαν πάρτι γενεθλίων - Θα...

Απολύθηκε όταν έπαθε κρίση πανικού επειδή του οργάνωσαν πάρτι γενεθλίων – Θα λάβει αποζημίωση 450.000 $ !!

2 λεπτά ανάγνωσης

Μια αμερικανική εταιρεία καταδικάστηκε να καταβάλει αποζημίωση ύψους 450.000 δολαρίων σε έναν υπάλληλό της που απολύθηκε αφού έπαθε κρίση πανικού επειδή οι συνάδελφοί του οργάνωσαν ένα… πάρτι γενεθλίων προς τιμήν του, χωρίς τη θέλησή του.

Η εταιρεία Gravity Diagnostics, που εδρεύει στο Κεντάκι, σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση.

- Advertisement -

Ο Κέβιν Μπέρλινγκ, που υποστηρίζει ότι πάσχει από άγχος, είχε προειδοποιήσει την προϊσταμένη του ότι δεν επιθυμούσε να γιορτάσει τα γενέθλιά του επειδή του ξυπνούσαν άσχημες μνήμες από το διαζύγιο των γονιών του. Όμως στις 7 Αυγούστου 2019, όταν οι υπάλληλοι έκαναν διάλειμμα για φαγητό, είδε τους συναδέλφους του να του εύχονται «χρόνια πολλά» και διαπίστωσε ότι είχαν αναρτήσει ένα ευχετήριο πανό στην αίθουσα ανάπαυσης.

Ο Μπέρλινγκ έφυγε, πήγε στο αυτοκίνητό του και, όπως ισχυρίζεται, έπαθε κρίση πανικού.

- Advertisement -

Την επομένη, σε μια συγκέντρωση των υπαλλήλων, ο Μπέρλινγκ εμφανίστηκε «οργισμένος, να σφίγγει τις γροθιές και τα δόντια του, με το πρόσωπο κόκκινο και τρέμοντας» και είπε στην επικεφαλής «να βγάλει τον σκασμό», όπως ανέφερε ο δικηγόρος της εταιρείας, Τζον Μάλεϊ. Η προϊσταμένη και ένας άλλος εργαζόμενος που ήταν παρών «φοβήθηκαν για την ασφάλειά τους» και η εταιρεία αποφάσισε να απολύσει τον Κέβιν Μπέρλινγκ.

Πριν από το επεισόδιο, ο Μπέρλινγκ δεν είχε δεχτεί ποτέ καμία παρατήρηση για τη συμπεριφορά του.

- Advertisement -

Ο Μπέρλινγκ προσέφυγε στα δικαστήρια κατά της εταιρείας, κατηγορώντας την για «διακρίσεις» λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει. Στα τέλη Μαρτίου δικαιώθηκε, αφού του επιδικάστηκε ποσό ύψους 450.000 δολαρίων – τα 150.000 για την απώλεια εισοδήματος που υπέστη και τα υπόλοιπα για «τον εξευτελισμό, την απώλεια αυτοεκτίμησης και την οδύνη» που του προξένησε η απόλυση.

Ο Μάλεϊ είπε ότι η εταιρεία δεν κάνει διακρίσεις, δεν είχε ενημερωθεί για τα προβλήματα υγείας του υπαλλήλου της και σκοπεύει να ασκήσει έφεση.

«Οι εργοδότες, ιδίως αυτήν την περίοδο που σημειώνονται βιαιοπραγίες στους χώρους εργασίας, έχουν το δικαίωμα και οφείλουν να λαμβάνουν μέτρα, όπως εδώ, για να προστατεύσουν τους εργαζομένους τους», είπε ο δικηγόρος.

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Οι επιστήμονες αποφάσισαν: Αυτό είναι το πιο θρεπτικό λαχανικό στον κόσμο

Επιστήμονες του CDC κατέταξαν 41 φρούτα και λαχανικά με βάση την πυκνότητα θρεπτικών συστατικών. Μόνο ένα πήρε βαθμολογία 100

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: Οι “30 Εντολές” που μπορούν να αποτρέψουν μια τροφική δηλητηρίαση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, το cibum συγκεντρώνει 30 πρακτικές οδηγίες που μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση των τροφιμογενών περιστατικών και στην προστασία της δημόσιας υγείας