Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
14.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Δημοσιεύθηκε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για το διοξείδιο του τιτανίου

ΑρχικήΝέαΔημοσιεύθηκε σήμερα ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για το διοξείδιο του τιτανίου
spot_img

Δημοσιεύθηκε σήμερα, 18 Ιανουαρίου, ο νέος κανονισμός 2022/63 της Επιτροπής για την τροποποίηση των παραρτημάτων II και III του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά το πρόσθετο τροφίμων διοξείδιο του τιτανίου (E 171).

Όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ΕΚ, έως τις 7 Αυγούστου 2022, τρόφιμα που παράγονται σύμφωνα με τους κανόνες που ισχύουν πριν από τις 7 Φεβρουαρίου 2022 μπορούν να εξακολουθήσουν να διατίθενται στην αγορά. Μετά την ημερομηνία αυτή, μπορούν να παραμείνουν στην αγορά έως την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας τους ή την τελική ημερομηνία ανάλωσης.

Η Επιτροπή θα επανεξετάσει, κατόπιν διαβούλευσης με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, την ανάγκη διατήρησης ή διαγραφής του διοξειδίου του τιτανίου (E 171) ή από τον ενωσιακό κατάλογο προσθέτων τροφίμων για αποκλειστική χρήση ως χρωστική στα φάρμακα, που περιλαμβάνεται στο μέρος Β του παραρτήματος II του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1333/2008, εντός τριών ετών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος κανονισμού.

Οι αλλαγές που φέρει ο νέος κανονισμός στα παραρτήματα ΙΙ και ΙΙ του ΕΚ 1333/2008, αποτυπώνονται στο παράρτημα του νέου κανονισμού και έχουν ως εξής:

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.

Επεξεργασμένα τρόφιμα και φάρμακα απώλειας βάρους: Μια επικίνδυνη σχέση

Πως βιομηχανία υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων "βοηθά" τη βιομηχανία φαρμάκων απώλειας βάρους.

EFSA: Διαβούλευση για μέγιστο επιθυμητό επίπεδο βιταμίνης Ε λόγω κινδύνων για την υγεία

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από την υπερβολική πρόσληψη βιταμίνης Ε.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα