Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
9.6 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Επιχορήγηση ΕΕ για ουκρανική startup που μετατρέπει τις ίνες πεσμένων φύλλων σε βιώσιμες συσκευασίες

ΑρχικήΝέαΕπιχορήγηση ΕΕ για ουκρανική startup που μετατρέπει τις ίνες πεσμένων φύλλων σε βιώσιμες συσκευασίες
spot_img

Η ουκρανική Releaf Paper λαμβάνει επιχορήγηση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την ΕΕ για εγκαταστάσεις παραγωγής βιοδιασπώμενου, χάρτινου υλικού συσκευασίας.

Tο πρόγραμμα EIC Accelerator 2022 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο υποστηρίζει καινοτόμες, νεοσύστατες και πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις, ανέδειξε την ουκρανική εταιρεία Releaf Paper νικήτρια του φετινού προγράμματος.

Το εισιτήριο για τη νίκη της Releaf Paper εξασφάλισε ένα πρόγραμμα πιλοτικής γραμμής που ανέπτυξε για την Κομισιόν, που αφορά στην παραγωγή κυτταρίνης από ίνες πεσμένων φύλλων, με μια μοναδική τεχνολογία που αναπτύχθηκε και κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την εταιρεία.

Το συνολικό κόστος του υποβληθέντος έργου είναι 3,5 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων η ΕΚ θα χρηματοδοτήσει 2,5 εκατομμύρια με τη μορφή επιχορήγησης, με την Κομισιόν να έχει ήδη συμφωνήσει να διαθέσει και ακόμα παραπάνω χρήματα για την περαιτέρω κλιμάκωση του έργου, ως και 10 εκατ. ευρώ. Το  πρώτο μέρος επιχορήγησης του έργου θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2023 και έχει σχεδιαστεί για δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης, η Releaf Paper θα χρησιμοποιήσει τα επενδυτικά κεφάλαια για να ιδρύσει δύο εργοστάσια σε διαφορετικές χώρες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, ενδεχομένως την στη Γερμανία και την Πολωνία.

Πίστωση: Releaf Paper

Σύμφωνα με το Packaging Insights, η εταιρεία ξεκίνησε τη δοκιμαστική παραγωγή της στην Ουκρανία το 2021, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες άλλων εργοστασίων. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους άρχισαν οι πιλοτικές πωλήσεις πολλών προϊόντων Releaf, που περιελάμβαναν χαρτί περιτυλίγματος και χάρτινες σακούλες.

Μεταξύ των πρώτων πελατών της start-up είναι η L’Oréal, η Samsung, η Weleda και η Schneider Electric. Το δεύτερο εξάμηνο του 2022, η εταιρεία άρχισε να εξάγει τα προϊόντα της σε χώρες της ΕΕ, παρά τις υλικοτεχνικές και οικονομικές δυσκολίες που προκλήθηκαν από την πλήρους κλίμακας ρωσική εισβολή. Ωστόσο, η εταιρεία χρειαζόταν τη δική της παραγωγή, γι’ αυτό και η εξασφάλιση της χρηματοδότησης αποτελεί πολύτιμη βοήθεια για αυτήν.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η εταιρεία επιτρέπει την επεξεργασία των πεσμένων φύλλων και άλλων πράσινων απορριμμάτων σε κυτταρίνη, η οποία αποτελεί τη βάση για τη δημιουργία χαρτιού και ορισμένων τύπων συσκευασίας.  Αυτό το υλικό είναι μια άμεση αντικατάσταση της πρωτογενούς κυτταρίνης, η οποία λαμβάνεται από ξύλο, αλλά ταυτόχρονα, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα: πλήρως ανακυκλώσιμο φύλλο, μεπερίοδο βιοαποικοδόμησης μόνο 60 ημέρες, 78% χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και άμεση συμβολή στην διατήρηση των δασών, εξοικονομώντας 17 δέντρα για κάθε μετρικό τόνο χαρτιού που παράγεται

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο