Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024
22.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ενισχύσεις στα πυρόπληκτα ελαιοτριβεία

ΑρχικήΝέαΕνισχύσεις στα πυρόπληκτα ελαιοτριβεία
spot_img

Χρ. Τριαντόπουλος: Περίπου 1,1 εκατ. ευρώ σε 31 δικαιούχους.

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα οι πληρωμές προς τους δικαιούχους ενίσχυσης με τη μορφή επιχορήγησης σε επιχειρήσεις επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις. Συνολικά, 31 ελαιοτριβεία έλαβαν ενίσχυση ύψους 1.081.781,07 ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Ένα ακόμα μέτρο της Κυβέρνησης για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Πρόκειται για το ειδικό σχήμα στήριξης των επιχειρήσεων επεξεργασίας ελαιοκάρπου που υπέστησαν μεγάλες οικονομικές απώλειες που επιτάθηκαν από τις πυρκαγιές που έπληξαν περιοχές της χώρας το καλοκαίρι του 2021, καθώς σε συνέχεια της δημοσίευσης της σχετικής κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΦΕΚ Β’ 6352/14.12.2022) και της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αιτήσεων εκ μέρους των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στις 23 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν -μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες από την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων- οι πληρωμές προς τους δικαιούχους. Συγκεκριμένα, περίπου 1,1 εκατ. ευρώ πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 31 δικαιούχων.

Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και όλους τους ενδιαφερομένους, για τη στήριξη των πληγέντων από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2021, προκειμένου να συμβάλουμε στην ταχεία ανάκαμψη των πυρόπληκτων περιοχών».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πώς νιώθουν οι Θεσσαλονικείς όταν τρώνε έντομα – Μελέτη του ΑΠΘ

Μελέτη του ΑΠΘ διερεύνησε την προθυμία των Ελλήνων καταναλωτών που κατοικούν στη Θεσσαλονίκη να εντάξουν τα έντομα στη διατροφή τους.

Το Ισραήλ αρνήθηκε να παραλάβει φορτία με ελληνικές ντομάτες

Διευκρινίσεις από τον εκπρόσωπο του Incofruit Hellas στο cibum.

Είναι τα κατεψυγμένα τρόφιμα θρεπτικά; Είναι ασφαλής η χρήση λαδόκολλας; Ο Επιστήμονας τροφίμων Ν. Γδοντέλης απαντά σε ερωτήσεις του κοινού

Σε κρίσιμα ερωτήματα καταναλωτών σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων απάντησε ο επιστήμονας τροφίμων Νίκος Γδοντέλης.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο