ΑρχικήΝέαΠεριβάλλον / ΒιωσιμότηταΓρηγόρης- Βιωσιμότητα: Αξιοποίηση των υποπροϊόντων καφέ

Γρηγόρης- Βιωσιμότητα: Αξιοποίηση των υποπροϊόντων καφέ

2 λεπτά ανάγνωσης

Ο Γρηγόρης ως ένα “πράσινο” brand, τηρεί μία υπεύθυνη στάση απέναντι στο περιβάλλον και υλοποιεί διαρκώς καινοτόμες δράσεις με στόχο την προστασία του.

Το καινούργιο του εγχείρημα είναι να αξιοποιήσει τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από την εκχύλιση του καφέ ως φυσικά λιπάσματα, συμβάλλοντας έτσι στην κυκλική οικονομία. Για να το πετύχει αυτό, συνεργάζεται με την εταιρία Eco Brown, η οποία συλλέγει τα υποπροϊόντα καφέ από τα καταστήματα Γρηγόρης. Στη συνέχεια τα μεταφέρει στις εγκαταστάσεις της, όπου τα μετατρέπει σε εδαφοβελτιωτικά, που περιέχουν ουσίες πολύτιμες για την ανάπτυξη των φυτών.

- Advertisement -

Η συνεργασία έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Μέχρι στιγμής έχουν συλλεχθεί πάνω από 27 τόνοι καφέ από τα καταστήματα Γρηγόρης, τα οποία έχουν γίνει η πρώτη ύλη για τη δημιουργία άλλων χρήσιμων προϊόντων, ενώ παράλληλα έχει μειωθεί ο όγκος  των απορριμμάτων.

Στόχος του Γρηγόρη είναι η επέκταση του προγράμματος στο σύνολο των καταστημάτων του, έτσι ώστε να δώσει μία δεύτερη ζωή στον καφέ του.

- Advertisement -

Μειώνουμε τη χρήση των υποπροϊόντων καφέ για ένα κόσμο πιο πράσινο και ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη 

Ο Γρηγόρης βρίσκεται δίπλα σου εδώ και 50 χρόνια, στη δική σου γειτονιά, στη δική σου πόλη, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε μεγάλες Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες! Βραβεύτηκε σαν Famous Brand στην Ελληνική αγορά για το 2021-2022 και κατέχει την 9η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη με τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ. Όλοι εμείς στην οικογένεια του Γρηγόρη εργαζόμαστε με πάθος για να καταλαμβάνουμε  μια υψηλή θέση στην καρδιά των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που καθημερινά μας επισκέπτονται! Γι’ αυτό σ’ εσένα, όπως και σε κάθε μας επισκέπτη δίνουμε μια υπόσχεση: να έρχεσαι και να φεύγεις από τα καταστήματά μας με χαμόγελο και φυσικά να απολαμβάνεις παραδοσιακές και μοναδικές συνταγές και τον καφέ σου ακριβώς όπως τον θες.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Τα τρόφιμα υψηλού κινδύνου που μπαίνουν στη νέα λίστα της ΕΕ για αυξημένους ελέγχους

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει κατάλογο προϊόντων υψηλού κινδύνου και θέτει το σχέδιο κανονισμού σε δημόσια διαβούλευση.

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους