Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
18.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Τι είναι το κουλουράκι του εκατομμυριούχου;

ΑρχικήΟικιακάΣυνταγέςΤι είναι το κουλουράκι του εκατομμυριούχου;
spot_img

  Η συνταγή και η ιστορία του δημοφιλούς γλυκού.

Το τετράγωνο κουλούρι καραμέλας γνωστό και ως κουλουράκι του εκατομμυριούχου είναι ένα γλυκό που προκύπτει από τις στρώσεις τριών βασικών υλικών: τη βάση, που αντί για μπισκότο που περιλαμβάνεται στις πλείστες συνταγές, μπαίνει σιμιγδάλι με αλεύρι, μια στρώση καραμέλας γάλακτος και μια στρώση σοκολάτας. Αυτά απλώνονται κατά βάση σε ένα ταψί και μόλις ολοκληρωθεί το ψήσιμο κόβονται σε κομμάτια με τη μορφή μπάρας. Κατά καιρούς συνταγές παρουσιάζονται με πρόσθετα υλικά όπως οι φλούδες πορτοκαλιού, φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί, βρώμη και σταφίδες, με κυρίαρχα ωστόσο την καραμέλα και τη σοκολάτα.

   Αρχικά ψήνεται η βάση, αποτελούμενη από σιμιγδάλι αλεύρι και ζάχαρη, υλικά που δεν έχουν ζυμωθεί αλλά απλώς έχουν ανακατευθεί, με την αναλογία μεταξύ των υλικών να διαφέρει από συνταγή σε συνταγή. Σε αντίθεση με την μπισκοτένια βάση, το σιμιγδάλι στη συγκεκριμένη συνταγή, δεν χρειάζεται ανάμιξη με κάποιο λάδι ή βούτυρο.

   Η μεσαία στρώση απαιτεί καραμέλα γάλακτος η οποία μπορεί να προκύψει με το λιώσιμο της ζάχαρης στο τηγάνι, ενώ έχει προστεθεί γάλα βούτυρο. Ωστόσο για του αρχάριους της κουζίνας που οι δοσολογίες και η εκτέλεση συνταγών δεν είναι το δυνατό τους σημείο, προτείνεται ένας πιο εύκολος αλλά ωστόσο χρονοβόρος τρόπος παρασκευής καραμέλας. Το βράσιμο κλειστής κονσέρβας ζαχαρούχου γάλακτος για τρεις ώρες, όπως ακριβώς για το μπανόφι. Σε αυτή την περίπτωση λόγω του χρόνου βρασίματος, θα πρέπει να προστίθεται ζεστό νερό κατα τη διάρκεια εφόσον αυτό εξατμίζεται. Ωστόσο μια τρίτη λύση για τους τελείως αδαείς με την κουζίνα είναι να αγοράσουν κατευθείαν έτοιμη κονσέρβα καραμέλας που έχει προκύψει κατα αυτόν το τρόπο. Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη, απλώνεται πάνω στη βάση από σιμιγδάλι.

   Για την τελευταία στρώση, αυτήν της σοκολάτας, χρησιμοποιείται γκανάζ που προκύπτει από το λιώσιμο συνήθως κουβερτούρας με βούτυρο ή λάδι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βελούδινη υφή της σοκολάτας. Ωστόσο για να απλωθεί η σοκολάτα πάνω στην καραμέλα θα πρέπει η καραμέλα να έχει κρυώσει πρώτα καλά και να έχει δημιουργήσει μια μορφή λίγο πιο στέρεη από αυτή του ζελέ. Τέλος αφού έχει επανέλθει η σοκολάτα σε στέρεα μορφή, κόβεται όλο το γλυκό σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

    Το κουλουράκι του εκατομμυριούχου, έχει τις ρίζες του στη Σκωτία της Ελισαβετιανής εποχής, όταν το γλυκό αυτό παρασκευάστηκε για πρώτη φορά με πίτουρο βρώμης, σύμφωνα με το Delighted Cooking. Αργότερα από το 19ο αιώνα ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται υλικά όπως η πλασαρισμένη φλούδα πορτοκαλιού και τα αμύγδαλα. Αργότερα προστέθηκε η σοκολάτα και η καραμέλα που οδήγησαν στη γνωστή έως σήμερα συνταγή.

Πληροφορίες από delightedcooking.com

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα