Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
10.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

IFS Food: Εκδόθηκε το προσχέδιο της έκδοσης 8 – Οι νέες προσθήκες, αλλαγές και βελτιώσεις

ΑρχικήΝέαIFS Food: Εκδόθηκε το προσχέδιο της έκδοσης 8 - Οι νέες προσθήκες, αλλαγές και βελτιώσεις
spot_img

Ξεκινούν οι εργασίες για την αναθεώρηση του προτύπου IFS Food και τη δημιουργία της νέας version 8 Άνοιξε η διαβούλευση μέχρι 24 Μαΐου 2022

Το IFS είναι καθ’ οδόν προς την έκδοση 8 του IFS Food. Η αναθεώρηση της τρέχουσας έκδοσης 7 κατέστη απαραίτητη λόγω των πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά.

Στο προσχέδιο IFS Food Version 8:

Έχει ενσωματωθεί η νέα έκδοση Codex Alimentarius και του επερχόμενου ISO 22003-2 για τα πρότυπα προϊόντων και διαδικασιών,

Έχει γίνει εκ νέου ανάθεση ορισμένων κριτηρίων για την παρακολούθηση της πορείας του ελέγχου ακόμη πιο προσεκτικά,

Έχει γίνει αναθεώρηση του συστήματος βαθμολόγησης, ειδικά αναφορικά με τη βαθμολογία Β,

Εχει διευκρινιστεί ο κανόνας για τις απροειδοποίητες επιθεωρήσεις, ειδικά σε περίπτωση αποτυχίας ελέγχου,

Έχει δοθεί λύση για την αναφορά των υποχρεωτικών πεδίων,

Έχει βελτιωθεί η συνέπεια και η ακρίβεια στη διατύπωση και τις διευκρινίσεις του checklist και

Έχει προταθεί μια προσαρμογή της διαδικασίας πιστοποίησης όσον αφορά την παροχή σχεδίου δράσης και προκαταρκτική βαθμολόγηση αντί της προκαταρκτικής έκθεσης.

Το IFS προσκαλεί σε δημόσια διαβούλευση για το προσχέδιο έκδοσης 8 του IFS Food. Σε αυτή τη διαβούλευση, μπορείτε να σχολιάσετε τα διάφορα μέρη του προτύπου.  Η τελική ημερομηνία για την υποβολή σχολίων είναι η 24/05.

Για να συμμετάσχετε στην διαβούλευση, ενημερωθείτε πατώντας εδώ.

Να θυμηθούμε τι είχε γράψει σχετικά το cibum.gr στις 30Μααρτίου 2022:

Μετά από διαβουλεύσεις με το Συμβούλιο του IFS και την ITC, ελήφθη η απόφαση για αναθεώρηση του προτύπου τροφίμων IFS.

Όπως αναφέρει η IFS Certification σε δήλωσή της, η αναθεώρηση καθίσταται απαραίτητη επειδή πρέπει να προσαρμοστεί το πρότυπο στο νέο Codex Alimentarius και στο επερχόμενο ISO 22003-2. Επίσης, αυτό τους επιτρέπει να εξετάσουμε τα σχόλια των ενδιαφερόμενων μερών σχετικά με την έκδοση 7 του IFS Food.

Εκτός από την προσαρμογή στον Codex και το ISO 22003-2:

  • θα ανακατανείμει εκ νέου ορισμένες απαιτήσεις ώστε να παραμείνει πιο κοντά στη διαδρομή του ελέγχου,
  • θα αναθεωρήσει το σύστημα βαθμολόγησης, ιδίως της βαθμολόγησης Β,
  • και θα είναι πιο συνεπές στη διατύπωση.

Επίσης, θα μειωθεί το IFS Food Doctrine και θα εισαχθεί νέο λογισμικό που απλοποιεί την αναφορά, ειδικά των υποχρεωτικών πεδίων.

Η IFS Certification σχεδιάζει επίσης να συμβουλευτεί τα ενδιαφερόμενα μέρη σχετικά με το σχέδιο για την έκδοση 8 τον Απρίλιο. Μετά τη συζήτηση των αποτελεσμάτων αυτής της διαβούλευσης στις επιτροπές IFS τον Ιούνιο, θα οριστικοποιηθεί η νέα λίστα ελέγχου και θα σχεδιαστούν τα επόμενα βήματα. Απευθύνει τέλος πρόσκληση, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να συνοδεύσουν εποικοδομητικά αυτή τη διαδικασία.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, θα δημοσιεύονται συχνά updates στο Linkedin για τις εξελίξεις πάνω στο θέμα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πόσο επικίνδυνα είναι τα γαριδάκια – Εργαστηριακή ανάλυση

Γαριδάκια και σνακ καλαμποκιού: Τα μισά περιέχουν τοξικές και καρκινογόνες ουσίες.

Τα φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν εκατομμύρια μικροπλαστικά στο τσάι σας – Νέα επιστημονικά ευρήματα

Τα εμπορικά φακελάκια τσαγιού απελευθερώνουν δισεκατομμύρια μικροπλαστικά, που εισέρχονται στα ανθρώπινα εντερικά κύτταρα.

Η φωτεινή πλευρά του κουρκουμά

Ώρα να αναδειχθούν τα πλεονεκτήματα του υποτιμημένου αυτού μπαχαρικού.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο