Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πτηνοτροφία: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης από τη “νέα Γεωργία Νέα Γενιά”

ΑρχικήΝέαΑγρότεςΠτηνοτροφία: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης από τη "νέα Γεωργία Νέα Γενιά"
spot_img

55 νέοι πτηνοτρόφοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

Την έναρξη ενός δωρεάν προγράμματος κατάρτισης και συμβουλευτικής με θέμα «Κρεοπαραγωγός Πτηνοτροφία» στις περιοχές της ‘Αρτας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, ανακοίνωσε ο Οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

   Μέσω του προγράμματος 55 νέοι πτηνοτρόφοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες για την αποτελεσματική εκτροφή κρεοπαραγωγών πτηνών, όπως το κοτόπουλο και η γαλοπούλα.

   Απευθύνεται σε πτηνοτρόφους, υποαπασχολούμενους στην πτηνοτροφία με λίγη ή καθόλου εμπειρία καθώς και σε ανέργους που σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία μονάδας εκτροφής κοτόπουλου ή γαλοπούλας, κατά προτίμηση στο πλαίσιο χρηματοδοτούμενου επενδυτικού σχεδίου (πχ Νέοι Αγρότες, σχέδιο βελτίωσης κλπ).

   Στόχος του είναι η προετοιμασία και η ενημέρωση των νέων πτηνοτρόφων για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, ώστε να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των εκτροφών τους, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά και να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις προκλήσεις του δυναμικού κλάδου της πτηνοτροφίας.

   Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εκπνέει την Κυριακή, 22 Μαΐου.

   Θα έχει διάρκεια 40 ωρών, εκ των οποίων οι 32 ώρες αποτελούν τη θεωρητική εκπαίδευση και οι 8 ώρες είναι πρακτική άσκηση, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα δοθεί στους συμμετέχοντες βεβαίωση παρακολούθησης.

   Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα