Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Δυναμικό μπάσιμο” από τον νέο ΥπΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά

ΑρχικήΝέα"Δυναμικό μπάσιμο" από τον νέο ΥπΑΑΤ Γιώργο Γεωργαντά
spot_img

Επιτακτική θεωρεί την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς.

Σε χαιρετισμό του, κατά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου και άλλων  φορέων  με στόχο την σύνδεση με την τοπική αγροτική οικονομία που έγινε στην Αμαλιάδα και στο Μεσολόγγι, ο νέος Επιτακτική θεωρεί την ενίσχυση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι θεμέλιο για την επιτυχία μας είναι η διαρκής στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής οικονομίας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού μοντέλου και ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών διαδικασιών.

Ο κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την χαρά του γιατί η πρώτη του υπογραφή ως ΥπΑΑΤ αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης και κατ’ επέκταση τη συνολική ενδυνάμωση της ανάπτυξης της χώρας μας.

Ο χαιρετισμός του νέου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:


«Καλωσορίζω την προγραμματική συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Ιδρύματος Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Στόχος όλων μας, η συνολική αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας, η βελτιστοποίηση του λειτουργικού του μοντέλου, ο εκσυγχρονισμός των παραγωγικών του διαδικασιών, η ενίσχυση της περιβαλλοντικής του βιωσιμότητας.


Στόχοι που είναι ευκολότερα επιτεύξιμοι με την ανάπτυξη ισχυρών και δομημένων συνεργειών, όπως η σημερινή.


Θεμέλιο για την επιτυχία μας, η διαρκής και στοχευμένη επένδυση στο ανθρώπινο κεφάλαιο της αγροτικής μας οικονομίας.


Οφείλω να ευχαριστήσω της ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Άγγελο Συρίγο καθώς και συνολικά τους συντελεστές του εγχειρήματος, για την καλή συνεργασία και τη διαρκή τους δέσμευση.


Σε μια εποχή στην οποία τα δεδομένα και οι απαιτήσεις της αγοράς μεταβάλλονται συνεχώς και ταχύτατα, η επιστημονική υποστήριξη των δημοσίων πολιτικών, η δια βίου εκπαίδευση και η διαρκής επανακατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού μας, είναι επιτακτική.

Μόνον μέσω της επιστημονικής και της εκπαιδευτικής συνεργασίας μπορεί ο πρωτογενής τομέας της πατρίδας μας να ευθυγραμμιστεί με τις μεγάλες τάσεις του αιώνα μας, ιδίως τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.


Και έτσι να μπορέσει να αξιοποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει η εποχή μας.


Είμαι λοιπόν ευτυχής που η πρώτη μου υπογραφή ως Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορά μια συνέργεια τόσο θεμελιώδη για την αναβάθμιση της αγροτικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και κατ’ επέκταση για τη συνολική ενδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης της Πατρίδας μας στη μεταπανδημική εποχή.


Σας ευχαριστώ και καλή επιτυχία».

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τους κινδύνους για την υγεία από δημοφιλές γλυκαντικό που υπάρχει σε κέικ, τσίχλες και παγωτά

Μια κοινή τεχνητή γλυκαντική ουσία που βρίσκεται σε ανθρακούχα ποτά, τσίχλες και παγωτά μπορεί να βλάψει το έντερο, όπως έδειξε έρευνα.

Αυτό το ξέρετε; Ποιο λογότυπο δημοφιλούς τροφίμου έχει φιλοτεχνήσει ο Σαλβαντόρ Νταλί

Οι περισσότεροι δε γνωρίζουν ότι πίσω από το λογότυπο ενός θρυλικού και παγκόσμιου προϊόντος κρύβεται μια μεγάλη μορφή της ζωγραφικής.

Καρκινογόνες ουσίες σε λαδόκολλα ψησίματος – Ευρήματα νέας μελέτης

Επιβραδυντικά φλόγας και καρκινογόνες ουσίες πάνω από τα ρυθμιστικά όρια σε ορισμένα «οικολογικά» χαρτιά ψησίματος.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα