Τρίτη, 25 Μαρτίου, 2025
17.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA

ΑρχικήΝέαΕλαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA
spot_img

H σειρά γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό των προϊόντων μέλους του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ», από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, αναδεικνύει τις δυνατότητες του θεσμού της Οικοτεχνίας και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου για την παραγωγή Τοπικών Υγιεινών και Ασφαλών Κρητικών προϊόντων.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Δίκτυο, τα βραβεία απονεμήθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles) στο Παρίσι και αφορούν σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα προϊόντα του οικοτέχνη – βιοκαλλιεργητή έλαβαν ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χάλκινο για το ελαιόλαδο. 

   Όπως επισημαίνει το δίκτυο, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε διάστημα δώδεκα μηνών έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης “ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ” και συγκεκριμένα σε βιοκαλλιεργητή από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και σε οικοτέχνη βιοκαλλιεργητή από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την αναγκαιότητα υποστήριξης του θεσμού από την επίσημη Πολιτεία». Το Δίκτυο, από την ίδρυσή του λαμβάνει στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός, με στόχο να προβληθούν και προωθηθούν τα προϊόντα οικοτεχνιών της Κρήτης τα οποία παράγονται σύμφωνα με μοντέλο που αφορά στην υψηλή διατροφική αξία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

ΑΠΕ

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σόγια και προϊόντα σόγιας : Επίσημη προειδοποίηση για σοβαρό κίνδυνο – Σύσταση να μην προσφέρεται και χρησιμοποιείται σε εστιατόρια!

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας συνιστούν την αποφυγή προϊόντων σόγιας από τη μαζική εστίαση

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα