ΑρχικήΝέαΕλαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA

Ελαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA

2 λεπτά ανάγνωσης

H σειρά γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό των προϊόντων μέλους του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ», από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, αναδεικνύει τις δυνατότητες του θεσμού της Οικοτεχνίας και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου για την παραγωγή Τοπικών Υγιεινών και Ασφαλών Κρητικών προϊόντων.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Δίκτυο, τα βραβεία απονεμήθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles) στο Παρίσι και αφορούν σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα προϊόντα του οικοτέχνη – βιοκαλλιεργητή έλαβαν ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χάλκινο για το ελαιόλαδο. 

   Όπως επισημαίνει το δίκτυο, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε διάστημα δώδεκα μηνών έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης “ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ” και συγκεκριμένα σε βιοκαλλιεργητή από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και σε οικοτέχνη βιοκαλλιεργητή από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την αναγκαιότητα υποστήριξης του θεσμού από την επίσημη Πολιτεία». Το Δίκτυο, από την ίδρυσή του λαμβάνει στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός, με στόχο να προβληθούν και προωθηθούν τα προϊόντα οικοτεχνιών της Κρήτης τα οποία παράγονται σύμφωνα με μοντέλο που αφορά στην υψηλή διατροφική αξία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

- Advertisement -

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Δηλητηριάσεις από συμπληρώματα διατροφής: Στη δημοσιότητα έκθεση της Tox Info Suisse με 1.303 περιστατικά

Πενταετής ανάλυση 1.303 περιστατικών στην Ελβετία δείχνει ότι τα περισσότερα αφορούσαν παιδιά, ενώ οι σοβαρότερες δηλητηριάσεις συνδέθηκαν κυρίως με προϊόντα καφεΐνης και pre-workout

Νέα μελέτη δείχνει πώς μπορεί να μειωθεί το αρσενικό στο ρύζι χωρίς να αυξηθεί το κάδμιο

Νέα πολυετής μελέτη δείχνει ότι μια διαφορετική πρακτική άρδευσης μπορεί να μειώσει σημαντικά το καρκινογόνο αρσενικό χωρίς να αυξάνει ένα δεύτερο τοξικό μέταλλο, το κάδμιο

ΚΥΑ Ανθυγιεινού Επιδόματος στο ΥΠΑΑΤ: Το μνημείο ανισότητας που δημιουργεί υπαλλήλους δύο ταχυτήτων

Η νέα απόφαση διαχωρίζει την «ευπαθή ομάδα» των Κτηνιάτρων από τους «απρόσβλητους Χημικούς, Γεωπόνους και Βιολόγους στα εργαστήρια και τα κλιμάκια ελέγχων του ΕΦΕΤ, υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια και την κοινή λογική