ΑρχικήΝέαΕλαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA

Ελαιόλαδο «Just a Drop»: Βράβευση στον διεθνή διαγωνισμό AVPA

2 λεπτά ανάγνωσης

H σειρά γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Βράβευση σε διεθνή διαγωνισμό των προϊόντων μέλους του Παγκρήτιου Δικτύου Οικοτεχνών «ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ», από το Κάτω Χωριό Ιεράπετρας, αναδεικνύει τις δυνατότητες του θεσμού της Οικοτεχνίας και ιδιαίτερα μέσα στο πλαίσιο του Δικτύου για την παραγωγή Τοπικών Υγιεινών και Ασφαλών Κρητικών προϊόντων.

- Advertisement -

   Σύμφωνα με το Παγκρήτιο Δίκτυο, τα βραβεία απονεμήθηκαν στον διεθνή διαγωνισμό της AVPA (Agence pour la Valorisation des Produits Agricoles) στο Παρίσι και αφορούν σε δύο προϊόντα της σειράς γαστρονομικών ελαιολάδων «Just a Drop» που παράγονται με πρότυπη μέθοδο φυσικής εκχύλισης αρωματικών λαδιών σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τα προϊόντα του οικοτέχνη – βιοκαλλιεργητή έλαβαν ένα αργυρό μετάλλιο και ένα χάλκινο για το ελαιόλαδο. 

   Όπως επισημαίνει το δίκτυο, «είναι σημαντικό το γεγονός ότι σε διάστημα δώδεκα μηνών έχουν βραβευθεί τα προϊόντα τριών μελών του Δικτύου Οικοτεχνών Κρήτης “ΟΙΚΟΚΤΗΜΑΤΑ” και συγκεκριμένα σε βιοκαλλιεργητή από τα Χανιά (Mediterranean Taste Awards, London 2021) και σε οικοτέχνη βιοκαλλιεργητή από την Ιεράπετρα (Greek Taste Beyond Borders, Αθήνα 2021). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει και την αναγκαιότητα υποστήριξης του θεσμού από την επίσημη Πολιτεία». Το Δίκτυο, από την ίδρυσή του λαμβάνει στήριξη από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή Πλοηγός, με στόχο να προβληθούν και προωθηθούν τα προϊόντα οικοτεχνιών της Κρήτης τα οποία παράγονται σύμφωνα με μοντέλο που αφορά στην υψηλή διατροφική αξία και τον σεβασμό στο περιβάλλον.

- Advertisement -

ΑΠΕ

- Advertisement -

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

Ανακαλείται γιαούρτι μεγάλης εταιρείας λόγω S. aureus – Ένα σπάνιο περιστατικό επιμόλυνσης με σταφυλόκοκκο σε εμπορικό γιαούρτι

Γιατί η επιμόλυνση εμπορικού γιαουρτιού είναι ασυνήθιστη και ποιος είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τους καταναλωτές - Του Νίκου Γδοντέλη

Η ΕΕ εγκρίνει την πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες – Τι προβλέπει η απόφαση και τι έδειξε η αξιολόγηση της EFSA

Η πρώτη πρόσθετη ύλη ζωοτροφών για μέλισσες εγκρίθηκε από την ΕΕ μετά από αξιολόγηση ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της EFSA.

Ένα από τα πλέον διαδεδομένα πρόσθετα τροφίμων συνδέεται με φλεγμονή στο παχύ έντερο σε νέα μελέτη

Κοινό πρόσθετο που υπάρχει από παγωτά μέχρι σάλτσες και φυτικά ροφήματα, συνδέεται με φλεγμονώδεις αλλαγές στο έντερο.