Δευτέρα, 24 Μαρτίου, 2025
16.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΕντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων
spot_img

Για διενέργεια εντατικότερων ελέγχων σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών.

   «Αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προσωπική μου πεποίθηση η ενίσχυση του κλάδου της βιολογικής γεωργίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε πως «είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως χώρα».

- Advertisement -

   Ο αρμόδιος υφυπουργός πρότεινε τη δημιουργία καμπάνιας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για την αξία τους. Οι βιοκαλλιεργητές από την πλευρά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11) και της δημιουργίας πλαισίου στήριξης των αγορών βιολογικών προϊόντων».

   Στη σύσκεψη εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.), Ηλίας Μαυριάς, το μέλος του ΣΥ.Β.Α.Α., Ηλίας Καλογεράκης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβέλα, ο διοικητικός γραμματέας του ΣΥ.Β.Α.Α., Σταμάτης Μπεζεριάνος και η ταμίας του Συλλόγου, Παναγιώτα Παφίλη. 

spot_img

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Γραφτείτε στο newsletter του cibum

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εσείς γνωρίζετε πόσα γλυκαντικά καταναλώνετε; Τα απογοητευτικά αλλά και αποκαλυπτικά ευρήματα μελέτης

Το κόλπο της βιομηχανίας τροφίμων για να μην φαίνεται ότι ξεπερνά το νομοθετημένα όρια για την παρουσία γλυκαντικών, αλλά και να επιτυγχάνει ένα βέλτιστο γευστικό προφίλ

Αλουμίνιο στις σοκολάτες: Μέγιστο αποδεκτό όριο και πιθανοί κίνδυνοι

Γνωμοδότηση της επιστημονικής επιτροπής της FASFC για το ανώτατο αποδεκτό όριο παρουσίας αλουμινίου σε σκόνη κακάο και σε σοκολάτα και σε προϊόντα σοκολάτας.

Ενεργειακά ποτά: Συμπεράσματα έρευνας για τις επιπτώσεις στο καρδιαγγειακό σύστημα των εφήβων

Συλλογή δεδομένων από 5.000 εφήβους για την κατανάλωση ενεργειακών ποτών και τις επιπτώσεις της στην υγεία
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα