Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων

ΑρχικήΝέαΕντατικοποίηση των ελέγχων για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων
spot_img

Για διενέργεια εντατικότερων ελέγχων σε ό,τι αφορά την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους βιοκαλλιεργητών.

   «Αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και προσωπική μου πεποίθηση η ενίσχυση του κλάδου της βιολογικής γεωργίας» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κεδίκογλου και πρόσθεσε πως «είναι από τα σημαντικότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα ως χώρα».

   Ο αρμόδιος υφυπουργός πρότεινε τη δημιουργία καμπάνιας για την προώθηση των ελληνικών αγροτικών βιολογικών προϊόντων, προκειμένου να ενημερωθεί το καταναλωτικό κοινό για την αξία τους. Οι βιοκαλλιεργητές από την πλευρά τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ, «εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους αναφορικά με τα θέματα του Μέτρου Ενίσχυσης της Βιολογικής Γεωργίας (Μέτρο 11) και της δημιουργίας πλαισίου στήριξης των αγορών βιολογικών προϊόντων».

   Στη σύσκεψη εκ μέρους των βιοκαλλιεργητών παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του Αυτοδιαχειριζόμενου Φορέα Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Παπαδόπουλος, η πρόεδρος της Ένωσης Αγροτών Βιοκαλλιεργητών Βόρειας Ελλάδας, Χρυσούλα Σκορδίτη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Βιοκαλλιεργητών Αγορών Αττικής (ΣΥ.Β.Α.Α.), Ηλίας Μαυριάς, το μέλος του ΣΥ.Β.Α.Α., Ηλίας Καλογεράκης, η προϊσταμένη της διεύθυνσης Συστημάτων Ποιότητας, Βιολογικής Παραγωγής και Γεωγραφικών Ενδείξεων του ΥΠΑΑΤ, Ελένη Τζαβέλα, ο διοικητικός γραμματέας του ΣΥ.Β.Α.Α., Σταμάτης Μπεζεριάνος και η ταμίας του Συλλόγου, Παναγιώτα Παφίλη. 

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο