Δευτέρα, 20 Μαρτίου, 2023
19.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Kinder – σαλμονέλα: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνKinder - σαλμονέλα: Επαναλειτουργεί το εργοστάσιο της Ferrero στο Βέλγιο
spot_img

Οι αρχές του Βελγίου έδωσαν σήμερα το πράσινο φως για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της ferrero όπου παρήχθησαν τα Kinder – έκπληξη που προκάλεσαν εκατοντάδες δηλητηριάσεις από σαλμονέλα σε μικρά παιδιά

Οι υγειονομικές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα ότι έδωσαν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία για δοκιμαστική περίοδο τριών μηνών του εργοστασίου της Ferrero στην Αρλόν, το οποίο έκλεισε στις 8 Απριλίου μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τις σοκολάτες που είχαν μολυνθεί από σαλμονέλα.

“Στη διάρκεια αυτής της περιόδου οι πρώτες ύλες καθώς και κάθε παρτίδα τροφίμων που παράγεται θα ελέγχονται. Τα προϊόντα θα μπορούν να βγαίνουν στην αγορά μόνο αν τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι σύμφωνα” με τα υγειονομικά πρότυπα, επεσήμανε η βελγική ομοσπονδιακή υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων (Afsca).

“Από σήμερα το εργοστάσιο ξεκινά τη διαδικασία για το άνοιγμά του η οποία θα οδηγήσει στην επαναλειτουργία των γραμμών παραγωγής σε μερικές εβδομάδες”, επεσήμανε η ιταλική εταιρεία.

“Η επαναλειτουργία αυτή ακολουθεί έναν καθαρισμό σε βάθος και ελέγχους για τη διατροφική ασφάλεια που διεξήχθησαν σε συνεργασία με την Afsca”, πρόσθεσε.

Το εργοστάσιο της Ferrero στην Αρλόν του Βελγίου είναι ένας μεγάλος χώρος παραγωγής όπου εργάζονται χίλιοι άνθρωποι.

Σύμφωνα με την εταιρεία, “έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 1.800 έλεγχοι ποιότητας, 10.000 κομμάτια έχουν αποσυναρμολογηθεί και καθαριστεί”, ενώ έχει γίνει επένδυση για την εγκατάσταση “300 μέτρων νέων σωληνώσεων”.

Στις αρχές Απριλίου, λίγο πριν το Πάσχα, η εταιρεία ανακάλεσε όλα τα προϊόντα που είχαν παραχθεί στο εργοστάσιό της στην Αρλόν, αφού εντοπίστηκαν εκατοντάδες κρούσματα δηλητηρίασης από σαλμονέλα τα οποία συνδέθηκαν με την κατανάλωση προϊόντων σοκολάτας σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Τα προϊόντα που ανακλήθηκαν ήταν τα Kinder Surprise, τα Kinder Mini Eggs, τα Kinder Surprise Maxi 100 gr και τα Kinder Schoko-Bons σε όλες τις χώρες όπου είχαν διανεμηθεί ανεξαρτήτως ημερομηνίας παραγωγής.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών είχε ανακοινώσει στις 3 Ιουνίου ότι έχουν επιβεβαιωθεί 392 περιπτώσεις σαλμονέλας στις χώρες της ΕΕ και στη Βρετανία, ενώ άλλες 22 θεωρούνται πιθανές.

Εναντίον της Ferrero, που κατηγορείται ότι καθυστέρησε να αντιδράσει σε ένα πρόβλημα που είχε εντοπιστεί ήδη από τον Δεκέμβριο, έχουν κατατεθεί πολλές προσφυγές.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η μόλυνση στο εργοστάσιο της Αρλόν οφείλεται “σε ένα φίλτρο που ήταν τοποθετημένο σε μια δεξαμενή βουτύρου” και η οποία προήλθε “είτε από τις πρώτες ύλες είτε από ανθρώπους”.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Προσοχή: Επικίνδυνο αλεύρι κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά

Συναγερμός σε 22 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, για επικίνδυνο αλεύρι προέλευσης Γερμανίας.

Το σκάνδαλο με το ηλι(θι)έλαιο του 2008 και η καθυστερημένη κατά 15 χρόνια δικαίωση

Μετά από 15 χρόνια μάθαμε και επίσημα πως άλλο άλλο οι κορεσμένοι (MOSH) και άλλο οι αρωματικοί (MOAH) υδρογονάνθρακες!

Έλληνες κρεοπώλες εναντίον των vegan κρεοπωλείων – Αφορμή η χρηματοδότηση του “Vegan Butcher” από τον ΑΝΤ1

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Κρεοπωλών διερωτάται "πως ανοίγει ένα Vegan Κρεοπωλείο"; Θέτει θέμα αθέμιτων πρακτικών και παραπλάνησης καταναλωτή.
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα