Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024
14.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε κρίση και ο κλάδος ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας – Απαραίτητες οι αλλαγές στις συμμορφώσεις

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΣε κρίση και ο κλάδος ζαχαροπλαστικής της Γερμανίας - Απαραίτητες οι αλλαγές στις συμμορφώσεις
spot_img

Ο κλάδος της ζαχαροπλαστικής στη Γερμανία αντιμετωπίζει μια από τις χειρότερες κρίσεις που έχει περάσει ποτέ. Οι επικείμενες ελλείψεις πρώτων υλών εξαιτίας του πολέμου, η έλλειψη φυσικού αερίου εξαιτίας της ανόδου των τιμών, αλλά και τα κατάλοιπα που άφησε η πανδημία προκαλούν ολοένα και περισσότερα ζητήματα στο γερμανικό μεταποιητικό τομέα της ζαχαροπλαστικής, με αποτέλεσμα ακόμα και μια πιθανή διακοπή της παραγωγής.

Στο κομμάτι του φυσικού αερίου, η Ρωσία αποτελεί προμηθευτή της Ευρώπης σε ποσοστό 40% και το εμπάργκο έχει επηρεάσει ήδη πολλούς βιομηχανικούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης και της ζαχαροπλαστικής. Βέβαια, το μεγαλύτερο ζήτημα του εν λόγω τομέα είναι η εξάντληση των πρώτων υλών, εξαιτίας του μεγάλου κόστους παραγωγής τους. Πρώτες ύλες, απαραίτητες και για την παραγωγή ειδών ζαχαροπλαστικής, όπως γάλα σε σκόνη, αυγά και φοινικέλαιο, έχουν εκτοξεύσει τις τιμές, με αποτέλεσμα να μην είναι πια βιώσιμη η αγορά τους για τις επιχειρήσεις.

Η Ομοσπονδιακή Ένωση της Γερμανικής βιομηχανίας Ζαχαροπλαστικής (BDSI) προειδοποιεί για αυτές τις ελλείψεις και κάνει λόγο για εντατική προσπάθεια όλων των αρμόδιων φορέων να μη λείψει κανένα προϊόν ζαχαροπλαστικής από τους καταναλωτές. Καλεί, επίσης, τους πολιτικούς να βοηθήσουν τους παραγωγούς, εξετάζοντας κάθε πιθανό σενάριο για να συνεχίσει η παραγωγή.

Προκειμένου να καλυφθούν οι ελλείψεις που έχουν προκύψει σε πρώτες ύλες και υλικά, απαιτεί τη χρήση εναλλακτικών υλικών για την παραγωγή, κάτι που δημιουργεί ζητήματα στην εκτύπωση των ετικετών, η οποία ως τώρα αποτυγχάνει. Σε αυτό πλαίσιο, η BDSI θεωρεί ύψιστης σημασίας σε αυτή την κρίσιμη φάση, τόσο οι έμποροι όσο και οι ίδιες οι εποπτικές αρχές να γίνουν πιο ελαστικές ως προς την νομικά επιτρεπτή αλλαγή των συστατικών και ορισμένους κανονισμούς, για να επιλυθεί το πρόβλημα στις  ετικέτες και μετά την εκτύπωση. Τέτοιες δυσκολίες υπήρχαν και κατά τη διάρκεια της πανδημίας και είναι πιο κρίσιμο από ποτέ να μην επαναληφθούν για να μη λείψει τίποτα από τα ράφια των καταστημάτων.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

7 νεκροί από την μαγιά στο ψωμί – Συνεχιζόμενη μόλυνση της γραμμής παραγωγής

Έκρηξη λιστερίωσης που σχετίζεται με προϊόντα μαγιάς Baker's, στην Ελβετία.

Ενθουσιασμός και χαρά στην τελετή απονομής των βραβείων FEA 2024

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθους κόσμου, ολοκληρώθηκε η τελετή βράβευσης των βραβείων Food Experts’ Awards 2024 στο πλαίσιο της έκθεσης τροφίμων Food&Drink της ΔΕΘ HELEXPO.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο