Κυριακή, 17 Νοεμβρίου, 2024
13.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σε ποια χώρα του κόσμου τρώνε τα αυγά ωμά και πώς προστατεύονται από σαλμονέλα;

ΑρχικήUncategorizedΣε ποια χώρα του κόσμου τρώνε τα αυγά ωμά και πώς προστατεύονται από σαλμονέλα;
spot_img

Ο ρόλος του αυστηρού ελέγχου σε όλα τα στάδια της παραγωγής

Τα αυγά είναι μια ζωική πρωτεΐνη που καταναλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, τα αυγά ενέχουν τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης από σαλμονέλα και άλλα βακτήρια.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, η παστερίωση των αυγών έχει καταστήσει δυνατή την κατανάλωση ωμών αυγών. Στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πλένονται τα τσόφλια των αυγών, ενώ στις ΗΠΑ τα τσόφλια πλένονται με μια ένωση χλωρίου (USDA, 2021). Ωστόσο, και οι δύο χώρες δεν προϋποθέτουν την κατανάλωση ωμών αυγών. Η Ιαπωνία είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου τα αυγά παράγονται και διανέμονται με την παραδοχή της ωμής κατανάλωσης.


Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους κατανάλωσης ωμών αυγών είναι το «αυγό στο ρύζι». Σε αυτό το πιάτο, ένα ωμό αυγό τοποθετείται πάνω σε ένα μπολ με ζεστό ρύζι και η σάλτσα σόγιας χύνεται από πάνω και αναμιγνύεται στο ρύζι.

Διαβάστε ακόμη: Θάνατοι από γάλα αμυγδάλου της Danone – Η τελευταία ενημέρωση των αρχών

Ένας άλλος διάσημος τρόπος για να φάτε ιαπωνικό φαγητό είναι το «sukiyaki»

Αυτός είναι ένας τρόπος κατανάλωσης κρέατος και λαχανικών που μαγειρεύονται μετά από καβουρδισμό σε ένα δοχείο με σάλτσα σόγιας και ζάχαρη, και στη συνέχεια ανακατεύονται με ένα ωμό αυγό, το οποίο χρησιμοποιείται ως σάλτσα για το κρέας.

Διαβάστε ακόμη: Τι γίνεται με τη shein; Μετά το ζωντανό σκορπιό, παραγγελίες φθάνουν με σκουλήκια και κατσαρίδες (βίντεο)

Πώς «γλιτώνουν» οι Ιάπωνες από τη σαλμονέλα;

Στην Ιαπωνία, τα αυγά διανέμονται υπό αυστηρό έλεγχο υγιεινής από το στάδιο της παραγωγής με την προϋπόθεση ότι πρόκειται να καταναλωθούν ωμά. Η παραγωγή αυγών ελέγχεται αυστηρά για σαλμονέλα από το στάδιο των μητρικών πτηνών, ενώ η τροφή, το πόσιμο νερό και το περιβάλλον των πτηνοτροφείων ελέγχονται επίσης για σαλμονέλα, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα αυγά είναι απαλλαγμένα από αυτήν.

Προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση από το κέλυφος, τα αυγά πλένονται με ζεστό νερό τουλάχιστον 30 βαθμών Κελσίου και διάλυμα υποχλωριώδους νατρίου τουλάχιστον 150 ppm ή απολυμαντικό ίσης ή μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας και στη συνέχεια ξηραίνονται.

Αυτός ο συνεπής και αυστηρός έλεγχος της παραγωγής και της διανομής ωμών αυγών σύμφωνα με την ιαπωνική μέθοδο έχει εξαπλωθεί ραγδαία στην Κίνα τα τελευταία πέντε χρόνια και η πρακτική της κατανάλωσης ωμών αυγών γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη και σε αυτήν τη χώρα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Νεκρό ποντίκι σε Ελληνικό κατεψυγμένο σπανάκι γνωστής εταιρείας – Επώνυμη καταγγελία στο cibum (φωτογραφίες)

O αναγνώστης του cibum αποφάσισε να κάνει επώνυμα την καταγγελία του αφού όπως εξηγεί δεν βρήκε άκρη με τις αρμόδιες υπηρεσίες

Προσοχή: Ανακαλούνται ήδη Χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα – Ίσως είναι αποθέματα προηγούμενων ετών

Η αγορά έχει γεμίσει από τώρα με χριστουγεννιάτικες σοκολάτες, όμως ήδη άρχισαν να ανακαλούνται...

Η νέα αξιολόγηση της EFSA για την ασφάλεια της ζαχαρίνης

Πολλές μελέτες απαντούν αν η σακχαρίνη είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο