Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Το τρόφιμο που ανακουφίζει από τον πόνο της αρθρίτιδας

ΑρχικήυγείαΤο τρόφιμο που ανακουφίζει από τον πόνο της αρθρίτιδας
spot_img

Ένα τρόφιμο αναπόσπαστο κομμάτι της Μεσογειακής Διατροφής.

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας (12 Οκτωβρίου), μια ημέρα αφιερωμένη στην προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη χρόνια πάθηση της υγείας που επηρεάζει εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η αρθρίτιδα είναι μια κοινή πάθηση που προκαλεί πόνο και πρήξιμο (φλεγμονή) στις αρθρώσεις. Η αλλαγή στον τρόπο ζωής, η άσκηση, η φυσιοθεραπεία και κάποια φάρμακα, είναι η συνήθης θεραπεία που προτείνεται αλλά ενώ σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση. Τα συμπτώματα υποχωρούν αλλά επανέρχονται κι έτσι όποιος αποκτήσει τη συγκεκριμένη ασθένεια μάλλον την… «παντρεύεται»!

Ένας διατροφολόγος, ο @drelmohandess, μοιράζεται στο TikTok κάποιες συμβουλές που αφορούν την διατροφή και βοηθούν στον πόνο και το πρήξιμο που συνοδεύει την αρθρίτιδα. «Μια από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για τον αρθριτικό πόνο και το πρήξιμο είναι το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (EVOO), καθώς έχει μια ένωση που ονομάζεται ελαιοκανθάλη, η οποία έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι μπλοκάρει την ίδια φλεγμονώδη οδό με ορισμένα φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη, χωρίς καμία από τις παρενέργειες», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το arthritis.org, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο «έχει επίσης μελετηθεί για τα προστατευτικά του οφέλη σε φλεγμονώδεις αυτοάνοσες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο λύκος. «Πειράματα σε ανθρώπους, ζώα και εργαστήρια έχουν δείξει ότι οι πολυφαινόλες στο EVOO καταπολεμούν αποτελεσματικά τη φλεγμονή και βελτιώνουν τα συμπτώματα της αρθρίτιδας στις αρθρώσεις και σε όλο το σώμα. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι το EVOO είναι ο κύριος λόγος που η μεσογειακή διατροφή βοηθά στην πρόληψη πολλών χρόνιων ασθενειών, αν και η ακριβής ποσότητα που απαιτείται για την αποτελεσματικότητα δεν έχει προσδιοριστεί».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο