Κυριακή, Ιανουάριος 12, 2025
14.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ελληνικά Μπαρ: Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες σε χώρους εστίασης

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΕλληνικά Μπαρ: Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες σε χώρους εστίασης
spot_img

«Τα bar σώζουν ζωές» με εκπαιδευμένους εργαζόμενους στις πρώτες βοήθειες.

Μπορεί τα μπαρ να σώζουν τη διάθεσή μας, ανεβάζοντας την ψυχολογία μας, αλλά τώρα μπορούν να μας σώσουν και κυριολεκτικά τη ζωή! Μέσα από την πρωτοβουλία «Τα Bar Σώζουν Ζωές», εργαζόμενοι της εστίασης εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, προκειμένου να τις παρέχουν σε θαμώνες, οι οποίοι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα υγείας, όπως έναν πνιγμό ή ακόμη κι έμφραγμα.

   Η ιδέα ανήκει στον Θάνο Πάππα, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη μπαρ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αποφάσισε να την υλοποιήσει μετά από ένα περιστατικό σε κεντρικό καφέ της πόλης. «Ένας θαμώνας έπαθε έμφραγμα και ο σερβιτόρος, με ψυχραιμία, του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και κατάφερε να τον επαναφέρει στη ζωή, πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Μετά από λίγες μέρες νοσηλείας, ο άνθρωπος αυτός επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι του. Μια ζωή σώθηκε, χάρη στη γνώση και την άμεση αντίδραση», αναφέρει ο κ. Πάππας, ο οποίος ξεκίνησε η δράση «Τα Bar Σώζουν Ζωές», με στόχο την εκπαίδευση εργαζομένων του κλάδου της εστίασης στις πρώτες βοήθειες και την καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ).

   «Ο σκοπός της δράσης αυτής είναι πολλαπλός: Θα εκπαιδεύσει επαγγελματίες της εστίασης ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε επείγουσες καταστάσεις, θα ενισχύσει την πρόληψη και την προστασία της ανθρώπινης ζωής μέσα από την άμεση παρέμβαση και θα δημιουργήσει μια νέα κουλτούρα φροντίδας και αλληλεγγύης στον χώρο της εστίασης και γενικότερα», λέει ο κ. Πάππας.

   Ήδη, με την αιγίδα και χορηγία της Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε το πρώτο σεμινάριο εκπαίδευσης σε 20 εργαζόμενους στην εστίαση, προκειμένου να είναι όλοι σε θέση να παρέχουν άμεση βοήθεια, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. «Γινόμαστε πολύ συχνά, στα καταστήματά μας, μάρτυρες προβλημάτων υγείας σε πελάτες μας, όπως λιποθυμίες και είναι βασικό να μάθουμε να τα αντιμετωπίζουμε», τόνισε ο κ. Πάππας, προσθέτοντας ότι στόχος του είναι και η δημιουργία μιας εφαρμογής που θα δείχνει πού υπάρχουν απινιδωτές, αλλά η συνέχιση των σεμιναρίων εκπαίδευσης προκειμένου να δημιουργηθεί «μια στρατιά νέων παιδιών που θα μπορούν να σώζουν ανθρώπους».

   Νατάσα Καραθάνου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ποιο λάδι έχει τις περισσότερες δηλητηριώδεις μυκοτοξίνες – Ανάλυση 250 δειγμάτων

Για πρώτη φορά, έχουν θεσπιστεί από την ΕΕ ανώτατα...

Τοξικές ουσίες σε δημοφιλή εσώρουχα – Διεθνής μελέτη – Πως να ξεχωρίσετε ποια εσώρουχα δεν περιέχουν επικίνδυνα υλικά

Οι τοξικές ουσίες εντοπίστηκαν περισσότερο σε γνωστές μάρκες εσωρούχων που πωλούνται και στην Ελλάδα.

Ελληνικό γιαούρτι: Γιατί είναι καλύτερο από τα άλλα – Επιστημονική μελέτη

Οι παράγοντες που οδηγούν την αποδοχή και την καινοτομία στο ελληνικό γιαούρτι.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο