Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
20 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Γιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε το ρέψιμο – Επιστήμονες βρήκαν την αιτία

ΑρχικήΟικιακάΔιατροφή και ΥγείαΓιατί δεν μπορείτε να σταματήσετε το ρέψιμο - Επιστήμονες βρήκαν την αιτία
spot_img

Έρευνα σε 10.000 ενήλικες αποκάλυψε τις κύριες αιτίες διαταραχών που σχετίζονται με το ρέψιμο.

Το ρέψιμο είναι μια κοινή σωματική λειτουργία, αλλά όταν κλιμακώνεται σε ένα επίπεδο που παρεμβαίνει στην καθημερινή ζωή, είναι άκρως ενοχλητικό και ορίζεται ως “διαταραχές ρεψίματος”. Διεθνείς έρευνες έχουν αναφέρει ότι περίπου το 1% των ενηλίκων έχει διαταραχές στο ρέψιμο.

Για να εξετάσει τη σχέση μεταξύ του ποσοστού των διαταραχών ερευγμού, των συννοσηροτήτων και του τρόπου ζωής, μια ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή Yasuhiro Fujiwara της Ιατρικής Σχολής του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα διεξήγαγε μια διαδικτυακή έρευνα σε 10.000 ενήλικες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 1,5% ή 151 άτομα είχαν διαταραχές στο ρέψιμο. Αυτό ήταν πιο διαδεδομένο σε εκείνους που ήταν άνδρες, έπιναν αλκοόλ και έπαιρναν φάρμακα για την παλινδρόμηση οξέος.

Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι η παρουσία γαστρεντερικής νόσου, η κατανάλωση φαγητού μέχρι… σκασμού, η λειτουργική δυσπεψία και η εξαιρετικά χαμηλή ή υψηλή συχνότητα μάσησης συσχετίστηκαν σημαντικά με την ανάπτυξη διαταραχών ερευγμού. Αντίθετα, η υψηλή κατανάλωση ανθρακούχων ποτών δεν είχε καμία σχέση.

“Το πρόβλημα με τις διαταραχές ερευγμού είναι ότι χρειάζονται πολύ χρόνο για να αντιμετωπιστούν και ασκούνται μόνο σε περιορισμένο αριθμό ιατρικών εγκαταστάσεων”, δήλωσε ο καθηγητής Fujiwara. «Στο μέλλον, η αξιολόγηση του αριθμού των φορών που κάποιος μασάει και των επιπτώσεων των βελτιωμένων διατροφικών συνηθειών σε ασθενείς με διαταραχές ρέψης θα παρέχει στους ασθενείς μια θεραπευτική επιλογή για να αποδώσουν μόνοι τους».

Πηγή: Το υλικό παρέχεται από το Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο της Οσάκα 

Αναφορά: Yasuhiro Fujiwara, Akinari Sawada, Yumie Kobayashi, Shuhei Hosomi, Koji Otani, Shusei Fukunaga, Masaki Ominami, Koichi Taira, Fumio Tanaka. Επιπολασμός Διαταραχών Ρέψης και Χαρακτηριστικά τους στο Γενικό Ενήλικο Πληθυσμό . American Journal of Gastroenterology , 2024 DOI: 10.14309/ajg.00000000000002960

    Ακολουθήστε το Cibum
    στα Google News

    Μείνετε ενημερωμένοι

    Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Must read

    Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

    Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

    Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

    Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.

    Σουβλάκια: Πόσο επιβλαβής είναι η κατανάλωση καμένου κρέατος και τι μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο

    Πώς μπορεί να μειωθεί η πιθανότητα σχηματισμού επιβλαβών ενώσεων από το ψήσιμο του κρέατος.
    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_img

    Ροή Ενημέρωσης

    spot_img
    spot_img
    spot_img
    spot_imgspot_img

    Δείτε επίσης!
    Προτεινόμενα άρθρα

    Μετάβαση στο περιεχόμενο