Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
14.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η επισιτιστική ανασφάλεια συνδέεται με τον πρόωρο θάνατο των ασθενών με χρόνια νοσήματα – Έρευνα

ΑρχικήυγείαΗ επισιτιστική ανασφάλεια συνδέεται με τον πρόωρο θάνατο των ασθενών με χρόνια νοσήματα - Έρευνα
spot_img

Οι μεγαλύτερες επιπτώσεις καταγράφηκαν στα άτομα με καρκίνο

Δύο ερευνητές δημόσιας υγείας στο New Mexico State University μελέτησαν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της επισιτιστικής ανασφάλειας μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων που ζουν με χρόνιες ασθένειες.

Ο Jagdish Khubchandani και η Karen Kopera-Frye, και οι δύο καθηγητές επιστημών δημόσιας υγείας στο Κολέγιο Υγείας, Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Μετασχηματισμού του NMSU, χρησιμοποίησαν για την έρευνά τους πολλές μεγάλες βάσεις δεδομένων πληθυσμού από την National Health and Nutrition Examination Survey και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων .

Η Karen Kopera-Frye, αριστερά, και ο Jagdish Khubchandani, και οι δύο καθηγητές επιστημών δημόσιας υγείας στο Κολλέγιο Υγείας, Εκπαίδευσης και Κοινωνικού Μετασχηματισμού του New Mexico State University

Στην πρώτη τους μελέτη , οι Khubchandani και Kopera-Frye χρησιμοποίησαν ένα δείγμα περισσότερων από 30.000 ενηλίκων, 20 ετών και άνω, σε όλη τη χώρα για να κατανοήσουν τον αντίκτυπο της διατροφικής ανασφάλειας μεταξύ των ατόμων με καρκίνο του παχέος εντέρου.

Τα ευρήματά τους, που δημοσιεύθηκαν στο Gastrointestinal Disorders, διαπίστωσαν ότι ο καρκίνος του παχέος εντέρου από μόνος του δεν μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρης θνησιμότητας. Ωστόσο, μεταξύ των ατόμων με καρκίνο του παχέος εντέρου και τροφικής ανασφάλειας μαζί, ο κίνδυνος για οποιαδήποτε αιτία θανάτου αυξήθηκε κατά 4,13 φορές και ο κίνδυνος θανάτων από καρδιακές παθήσεις αυξήθηκε 9,57 φορές μετά από παρατεταμένη παρακολούθηση.

«Οι καρκίνοι του παχέος εντέρου είναι από τις κύριες αιτίες θανάτου μεταξύ των ενηλίκων των ΗΠΑ, με περισσότερες από 50.000 ζωές κάθε χρόνο», είπε ο Khubchandani. «Ο καρκίνος από μόνος του είναι μια εξουθενωτική ασθένεια και η ταυτόχρονη εμφάνιση διατροφικής ανασφάλειας την επιδεινώνει».

Η Kopera-Frye πρόσθεσε, «Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να ευαισθητοποιηθούν στο αυξανόμενο πρόβλημα της επισιτιστικής ανασφάλειας ειδικά μεταξύ εκείνων με χρόνιες ασθένειες όπως ο καρκίνος. Δυστυχώς, όσοι υποφέρουν από επισιτιστική ανασφάλεια επηρεάζονται περισσότερο».

Στη δεύτερη μελέτη τους , που δημοσιεύτηκε σε ειδικό τεύχος του περιοδικού Nutrire, οι Khubchandani και Kopera-Frye ανέλυσαν περισσότερους από 10.000 ενήλικες Αμερικανούς, χρησιμοποιώντας χρόνιες νεφρικές παθήσεις ως παράδειγμα κατάστασης υγείας που μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρο θάνατο παρουσία μακροχρόνιων όρος επισιτιστική ανασφάλεια.   

Διαπίστωσαν ότι ενώ οι χρόνιες νεφρικές παθήσεις από μόνες τους αύξαναν τον κίνδυνο θανάτου κατά 1,37 φορές, η παρουσία χρόνιας διατροφικής ανασφάλειας αύξησε περαιτέρω τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου κατά 2,28 φορές.

«Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν τουλάχιστον μια σημαντική χρόνια ασθένεια. Το μοντέλο υγειονομικής περίθαλψης σαφώς δεν είναι αρκετά χρήσιμο για την επαρκή διαχείριση της επιβάρυνσης αυτών των καταστάσεων υγείας, δεδομένων πολλών άλλων προβλημάτων όπως η επισιτιστική ανασφάλεια που συνυπάρχουν μεταξύ εκείνων με χρόνιες ασθένειες», είπε ο Khubchandani.

Ο Khubchandani πρότεινε ότι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στη διαχείριση χρόνιων ασθενειών θα πρέπει να περιλαμβάνει συνεργατική φροντίδα που να ανταποκρίνεται επίσης στις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες των ασθενών.

«Σχεδόν το ένα δέκατο των ενηλίκων στις ΗΠΑ αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια κάθε χρόνο και η συνταγογράφηση φαρμάκων από μόνη της δεν θα βοηθήσει», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο