Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Βρέθηκαν τα φρούτα που προστατεύουν τα δόντια – Νέα επιστημονική μελέτη

ΑρχικήυγείαΒρέθηκαν τα φρούτα που προστατεύουν τα δόντια - Νέα επιστημονική μελέτη
spot_img

Το Prunin Laurate που προέρχεται από φυσικές ουσίες φρούτων παρουσιάζει αντιβακτηριακή δράση κατά του περιοδοντικού παθογόνου Porphyromonas gingivalis, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η περιοδοντική νόσος είναι μια φλεγμονώδης νόσος που προκαλείται από λοίμωξη από περιοδοντικά παθογόνα βακτήρια που επηρεάζει τη στοματική και εσωτερική υγεία. Η καλή στοματική φροντίδα είναι απαραίτητη για την πρόληψη, αλλά τα περισσότερα προϊόντα στοματικής υγιεινής που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή είναι απολυμαντικά που μπορεί να είναι πολύ ερεθιστικά. Αυτό τα καθιστά ακατάλληλα για χρήση από μικρά παιδιά και ηλικιωμένους, που είναι ευαίσθητοι στην περιοδοντική νόσο.

Για να βρει ένα αντιβακτηριακό που είναι εύκολο στη χρήση και αποτελεσματικό στην πρόληψη της περιοδοντικής νόσου σε όλες τις ηλικίες, ο καθηγητής Shigeki Kamitani του Graduate School of Human Life and Ecology του Μητροπολιτικού Πανεπιστημίου της Οσάκα οδήγησε μια ερευνητική ομάδα στην επαλήθευση της αντιβακτηριακής δράσης επτά διαφορετικών ενώσεων. Μεταξύ αυτών αξιολογήθηκε η λαυρική προυνίνη (Pru-C12) έναντι των περιοδοντικών παθογόνων βακτηρίων, Porphyromonas gingivalis .

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ενώ αρκετές από τις ενώσεις ανέστειλαν την ανάπτυξη βακτηρίων, το Pru-C12, το οποίο μπορεί να προέλθει από βιομάζα, όπως αυτή των φυτών εσπεριδοειδών και των συστατικών που προέρχονται από την καρύδα, είχε την υψηλότερη αντιμικροβιακή δράση.

«Το Pru-C12 είναι άγευστο και υποαλλεργικό», δήλωσε ο καθηγητής Kamitani. «Εάν επιβεβαιωθεί η ασφάλειά του στους ανθρώπους στο μέλλον, θα μπορούσε να είναι μια φθηνή αντιμικροβιακή λύση».

Συμπερασματικά, το Pru-C12 είναι ένα υποψήφιο συστατικό φυσικής προέλευσης με χαμηλό ερεθισμό για προϊόντα στοματικής φροντίδας. Τα ευρήματα της μελέτης μπορεί να είναι χρήσιμα για την ανάπτυξη προϊόντων στοματικής υγιεινής που είναι εύχρηστα για άτομα σε όλα τα στάδια της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των μικρών παιδιών.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Foods .

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο