Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Έξυπνο κόλπο για να μην χαλάνε τα κρεμμύδια

ΑρχικήΟικιακάΈξυπνο κόλπο για να μην χαλάνε τα κρεμμύδια
spot_img

Το Hack για αποθήκευση κρεμμυδιών χωρίς μούχλα.

    Δεν υπάρχει ίσως καμία ελληνική συνταγή χωρίς κρεμμύδι και είναι ένα λαχανικό που υπάρχει σχεδόν πάντα σε μια κουζίνα. Είτε έξω είτε μέσα στο ψυγείο, τα κρεμμύδια δίνουν την εντύπωση πως δεν θα χαλάσουν ποτέ. Ωστόσο λάθη στην αποθήκευση τα οδηγούν σε αλλοίωση και αρκετές φορές μούχλα. Οι ειδικοί του Turning Table λοιπόν, προσφέρουν ένα hack για την αποθήκευση και διατήρηση των κρεμμυδιών χωρίς να χαλάσουν. Συμβουλεύουν να τα αποθηκεύετε μέσα σε ένα καλσόν.

    Με αυτόν τον τρόπο αποθήκευσης, το ύφασμα του καλσόν, επιτρέπει στο κρεμμύδι να αναπνέει σωστά, σε αντίθεση με τις πλαστικές σακούλες που μας παρέχονται συχνά στα καταστήματα για να συλλέγουμε χύμα λαχανικά και φρούτα, τα οποία μπορούν να εμποδίσουν τον αέρα να κυκλοφορεί σωστά με αποτέλεσμα να μαλακώνουν ή ακόμα και μουχλιάζουν αρκετά γρήγορα. “Αποδεικνύεται ότι το καλσόν δεν είναι μόνο καλό για να κρατάς τα πόδια σου καλυμμένα, κάνουν επίσης εξαιρετικά περιτυλίγματα κρεμμυδιών. Γιατί; Τα κρεμμύδια πρέπει να αναπνέουν για να διαρκέσουν πολύ. Ταυτόχρονα όμως απορροφούν την υγρασία πιο εύκολα από άλλα τρόφιμα”, εξηγεί ο ειδικός.

   Αυτή η μέθοδος αποθήκευσης υποστηρίζεται από την Εθνική Ένωση Κρεμμυδιών, η οποία εξηγεί στον ιστότοπό της ότι τα κρεμμύδια πρέπει να διατηρούνται στεγνά και σε δροσερό μέρος στην κουζίνα σας και να τοποθετούνται μόνο σε πλαστική σακούλα όπου δεν μπορεί να φτάσει ο αέρας εάν τα έχετε ψιλοκόψει νωρίτερα για την προετοιμασία του γεύματος, σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει επίσης να τα βάλετε στο ψυγείο.

    Η μέθοδος είναι να κόψετε το πάνω μέρος του ποδιού από ένα καλσόν για να δημιουργήσετε ένα σάκο σαν σωλήνα και μετά να γεμίσετε την άκρη του ποδιού με λίγα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, δέστε το άνοιγμα της κορυφής σφιχτά για να το σφραγίσετε και ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμμύδι. Αν είστε δεινός μάγειρας που αγαπά να δημιουργεί με αυτό το λαχανικό, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ολόκληρο καλσόν, να γεμίζετε ένα πόδι τη φορά και να δένετε έναν κόμπο ανάμεσα σε κάθε κρεμμύδι. Έτσι κάθε φορά που ανοίγετε για να πάρετε ένα, χρειάζεται απλώς να κόψετε το κομμάτι που περισσεύει.

https://www.mirror.co.uk/lifestyle/food-drink/excellent-onion-storage-method-stops-31949155

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο