Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

COSMOCERT: H πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Γεωργίας στον ελαιώνα Μητσακάκη

ΑρχικήΠιστοποίησηCOSMOCERT: H πρώτη πιστοποίηση Αναγεννητικής Γεωργίας στον ελαιώνα Μητσακάκη
spot_img

H πρώτη πιστοποίηση για την Αναγεννητική Γεωργία σύμφωνα με το πρότυπο REGENERATIVE AGRICULTURE της COSMOCERT/FOODCHAIN ID είναι γεγονός.

Ο ιδιόκτητος ελαιώνας του παραγωγού ΜΗΤΣΑΚΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ είναι ο πρώτος που πιστοποιήθηκε από την COSMOCERT με το πρότυπο REGENERATIVE AGRICULTURE της FOODCHAIN ID, αποδεικνύοντας την ευαισθησία του παραγωγού στη διαχείριση της γης που καλλιεργεί.

Η πιστοποίηση της COSMOCERT σύμφωνα με το πρότυπο  REGENERATIVE AGRICULTURE αφορά στην Αναγεννητική Γεωργία για την υγεία του εδάφους και τη διαχείριση της γης, ενσωματώνοντας στοιχεία προστασίας του περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας, μείωσης – απορρόφησης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και στοιχεία ολοκληρωμένης διαχείρισης και αποτελεί μία τριγωνική σχέση αμφίδρομου κέρδους μεταξύ του περιβάλλοντος των παραγωγών και των καταναλωτών!

Ο παραγωγός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΑΚΑΚΗΣ, είναι Τεχνολόγος Γεωπόνος, και το πάθος του για την ορθή διαχείριση της γης και την υγεία του εδάφους ξεκίνησε από το 2010 όταν εργάζονταν στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους. Πριν 5 χρόνια ξεκίνησε να εφαρμόζει Αναγεννητική Γεωργία στον ελαιώνα του και το ανήσυχό του πνεύμα συνεχίζει να δοκιμάζει καινούργιες αναγεννητικές πρακτικές.

Ο κος Κωνσταντίνος Μητσακάκης δήλωσε: «Θεωρώ ότι η Αναγεννητική Γεωργία είναι μονόδρομος για την κλιματική αλλαγή και την παραγωγή τροφής.»

Η COSMOCERT είναι ο πάροχος πιστοποίησης που στηρίζει την διάδοση της Αναγεννητικής Γεωργίας στην Ελλάδα. Εκτός της πιστοποίησης με το πρότυπο REGENERATIVE AGRICULTURE της FOODCHAIN ID, οι ενδιαφερόμενοι που είναι ταυτόχρονα και βιοκαλλιεργητές έχουν την επιλογή της πιστοποίησης ROC της Regenerative Organic Alliance την οποία παρέχει αποκλειστικά στην Ελλάδα η  COSMOCERT.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα