Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
15.7 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Απ. Αποστολάκος: Στον ΟΚΑΑ αίρεται κάθε δυσπιστία για την ιχθυοκαλλιέργεια

ΑρχικήΝέαΑπ. Αποστολάκος: Στον ΟΚΑΑ αίρεται κάθε δυσπιστία για την ιχθυοκαλλιέργεια
spot_img

Κάθε αλίευμα αποκτά «ταυτότητα» ώστε να αρθεί η οποιαδήποτε δυσπιστία για την ιχθυοκαλλιέργεια.

Στην ανάδειξη της υδατοκαλλιέργειας αναφέρθηκε στο, πρόσφατο, συνέδριο «Αλιείας και Υδατοκαλλιέργειας 2024  -Γαλάζιοι Ορίζοντες», που διοργανώθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Απόστολος Αποστολάκος.

Όπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του οργανισμού ο κ. Αποστολάκος μίλησε για τις καινοτόμες διαδικασίες που εφαρμόζει ο ΟΚΑΑ και περιέγραψε το πλαίσιο στρατηγικής του με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις αλλά και η αναγνωρισιμότητα των αλιευμάτων της Ελληνικής αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας.

Έχουμε αναπτύξει και εφαρμόζουμε, όπως είπε, ένα οργανωμένο σύστημα Logistics το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από τις χονδρεμπορικές και τις παραγωγικές εταιρείες αλιείας και υδατοκαλλιέργειας, ώστε κάθε αλίευμα να αποκτά «ταυτότητα» και να καταναλώνεται με ασφάλεια και να έχει ελεγχθεί. Γιατί έτσι, συνέχισε, θα αναδειχθεί η θρεπτική αξία του ψαριού ιχθυοκαλλιέργειας και  ταυτοχρόνως, θα αρθεί η δυσπιστία με την οποία το αντιμετωπίζουν αρκετοί καταναλωτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος σημείωσε, ακόμη, ότι ο οργανισμός προετοιμάζεται ώστε να ανταποκριθεί στην αύξηση της ζήτησης, που θεωρεί βέβαιο ότι θα συμβεί στο εγγύς μέλλον, παρέχοντας ταυτόχρονα και τις απαραίτητες πληροφορίες για την ποιότητα των ψαριών ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και δημιουργώντας ασφαλιστικές δικλείδες που εγγυώνται ένα ποιοτικό προϊόν σε προσιτή τιμή.

«Ο ΟΚΑΑ συνεχώς αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ανάδειξης της μεσογειακής υγιεινής διατροφής, με προϊόντα που παράγονται στην ελληνική γη και θάλασσα, τα οποία είναι πλούσιας θρεπτικής αξίας και κατατάσσονται στα πιο γευστικά ανά τον κόσμο» καταλήγει η ανακοίνωση του οργανισμού.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο