Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, 2024
11.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

TÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr

ΑρχικήΣεμινάριαTÜV HELLAS (TÜV NORD): Food Defense training course σε συνεργασία με τo cibum.gr
spot_img

Εισηγητής Νίκος Γδοντέλης, Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

1ημερο – Ώρες διεξαγωγής: 13:00 – 16:00

Ημερομηνίες Διεξαγωγής σε Κεντρικό Ξενοδοχείο της Αθήνας: 

28 Μαρτίου (κωδ. 09097501389)

Κόστος σεμιναρίου: 220€ . Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται: Βεβαίωση παρακολούθησης TÜV HELLAS (TÜV NORD).

Δηλώστε Συμμετοχή

Γενικές Πληροφορίες

Παρακολουθώντας το σεμινάριο Food Defence, θα κατανοήστε πώς να δημιουργήσετε, να παρακολουθείτε και να βελτιώνετε συνεχώς τo Food Defence Plan – FDP, σε επιχειρήσεις τροφίμων, καταστήματα λιανικής τροφίμων και επιχειρήσεις εστίασης. 

Περιεχόμενο

Το Food Defence Advanced Training Course εντάσσεται στο πλαίσιο του cibumLEARNING* και  παρέχονται πληροφορίες για τα ακόλουθα:

  • Τι είναι Food Defence (Άμυνα Τροφίμων);
  • Τι θεωρείται κακόβουλη πράξη και δολιοφθορά  στα τρόφιμα,  την εφοδιαστική αλυσίδα και την μαζική εστίαση;
  • Κατανοώντας τον δράστη: κίνητρα, ευκαιρίες και τρόποι
  • Μελέτες περιπτώσεων αποτυχίας Άμυνας Τροφίμων – περιστατικά δολιοφθοράς
  • Μέθοδοι αξιολόγησης πιθανότητας έκφρασης κακόβουλων πράξεων και εκτίμησης ευπάθειας (TACCP, CARVER+Shock, FDA Food Defence Plan Builder-FDPB)
  • Σχηματισμός Ομάδας Άμυνας Τροφίμων / χαρτογράφηση επικινδυνότητας
  • Στρατηγικές Άμυνας Τροφίμων και μετριασμού του κινδύνου από κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά
  • Αρχές Ανάπτυξη μελέτης ΤACCP (threat assessment and critical control point plan)
  • Food Defence Plan Builder
  • Απαιτήσεις για την  Άμυνα Τροφίμων κατά GFSI, USDA, FDA (FSMA-International Adulteration Rule) και PAS 96:2017.
Στόχοι Σεμιναρίου

Με την ολοκλήρωση αυτού του εκπαιδευτικού προγράμματος, ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Προσδιορίσει πιθανά αναδυόμενα ζητήματα Άμυνας Τροφίμων
  • Αναπτύξει και εφαρμόσει πλάνου Threat Assessment and Critical Control Point (TACCP) (στρατηγικές για την αποφυγή έκθεσης σε κακόβουλες πράξεις και δολιοφθορά)
  • Προσδιορίσει και να μετριάσει τα τρωτά σημεία Άμυνας Τροφίμων σε διαδικασίες, εγκαταστάσεις, υλικά και προϊόντα
  • Εφαρμόσει στρατηγικές μετριασμού σύμφωνα με τις παγκόσμιες βέλτιστες πρακτικές, ενδυναμώνοντας την Άμυνα Τροφίμων
  • Περιηγηθεί στους διαθέσιμους διαδικτυακούς πόρους και πηγές για να έχει έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση και εργαλεία για βελτίωση της ευαισθητοποίηση σχετικά με τους προηγούμενους, υπάρχοντες και αναδυόμενους κινδύνους Άμυνας Τροφίμων
  • Αναπτύξει και εφαρμόσει μια τεκμηριωμένη αξιολόγηση ευπάθειας Άμυνας Τροφίμων, όπως απαιτείται από όλα τα βασικά πρότυπα πιστοποίησης Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Σχεδιάσει ένα σχέδιο Άμυνας Τροφίμων με συμμόρφωση διεθνή πρότυπα
  • Nα χρησιμοποιεί το λογισμικό Food Defence Plan Builder
 
Απευθύνεται σε
  • Στελέχη και εργαζόμενους επιχειρήσεων τροφίμων
  • Υπεύθυνους Ασφάλειας και Ποιότητας Τροφίμων που εργάζονται σε επιχειρήσεις τροφίμων
  • Στελέχη τμημάτων αγορών επιχειρήσεων τροφίμων, λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης
  • Συμβούλους Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Ελεγκτές / επιθεωρητές Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
  • Φοιτητές και σπουδαστές Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
Εισηγητής

Νίκος Γδοντέλης,  Βιολόγος MSc Food Science, σύμβουλος Συστημάτων Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.

Δηλώστε Συμμετοχή

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Τα ελληνικά λαχανικά και φρούτα που περιέχουν απαγορευμένα φυτοφάρμακα αποκάλυψαν οι νέοι έλεγχοι του ΥΠΑΑΤ

Αποτελέσματα ελέγχων Οκτωβρίου για παρουσία απαγορευμένων φυτοφαρμάκων σε φρούτα και λαχανικά ελληνικής παραγωγής.

Η αποκαλυπτική ομοιότητα της ζύμωσης τροφίμων με τις “ζυμώσεις” στον ΣΥΡΙΖΑ – Του Δρ Φ. Γαΐτη

Τί σχέση μπορεί να έχει η συμπεριφορά των μικροβίων σε ένα προϊόν ζύμωσης, με την αλληλουχία γεγονότων στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση Τσίπρα.

Συναγερμός στην Ευρώπη – Δεκάδες μολύνσεις από σαλμονέλα μετά την κατανάλωση ωμών λαχανικών

Η μόλυνση των λαχανικών μπορεί να συμβεί μέσω μολυσμένου εδάφους, κοπριάς ή νερού
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο