Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Σαρώνει η νέα γενιά σεφ στα βραβεία Michelin

ΑρχικήΟικιακάΓαστρονομίαΣαρώνει η νέα γενιά σεφ στα βραβεία Michelin
spot_img

“Βροχή” αστεριών Michelin σε καινούργια εστιατόρια.

Πενήντα δύο (52) γαλλικά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων είκοσι τρία (23) που άνοιξαν μόλις τον περασμένο χρόνο βραβεύτηκαν για πρώτη φορά με ένα ή περισσότερα αστέρια Michelin, γεγονός που σύμφωνα με τη γαλλική βίβλο των καλοφαγάδων, αποτυπώνει τον «πολιτιστικό δυναμισμό» μιας νέας γενιάς καινοτόμων σεφ.

«Η φετινή χρονιά έχει μια πλούσια “σοδειά”, ενώ παράλληλα είναι πιστή στις αξίες μας», δήλωσε ο διευθυντής των Οδηγών MICHELIN Guides, Gwendal Poullennec κατά την παρουσίαση της 115ης έκδοσής του. Περισσότεροι από τους μισούς νέους βραβευθέντες είναι κάτω των 40 ετών, είπε.

Μεταξύ αυτών ο 35χρονος Fabien Ferré, ο οποίος έλαβε την κορυφαία διάκριση των τριών αστεριών με την πρώτη του προσπάθεια. Ανέλαβε την κουζίνα του «La Table du Castellet» στο νότιο διαμέρισμα του νομού Var τον περασμένο χρόνο και έγινε ο νεότερος μάγειρας με τρία αστέρια στη Γαλλία.

Περισσότερα από 20 εστιατόρια κέρδισαν φέτος το πρώτο τους αστέρι σε σχέση με πέρυσι, επιβεβαιώνοντας ότι οι βραβευθέντες σεφ του 2024 είναι «μια εξαιρετική ομάδα που μαρτυρά την ποιότητα και την ποσότητα του γαστρονομικού δυναμισμού της Γαλλίας στην παγκόσμια σκηνή», δήλωσε ο Poullennec στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και προσθέτει μεταξύ άλλων.

«Η γαλλική γαστρονομία δεν είναι πλέον κολλημένη στο παρελθόν».

Σαράντα «Όσκαρ» της γαστρονομίας όπως είναι επίσης γνωστά απέκτησαν κουζίνες σε χωριά και δήμους για πρώτη φορά, πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στη παραδοσιακή τοπική κουζίνα. Και συγκεκριμένα, στην ανατολική Γαλλία 11 εστιατόρια κέρδισαν το πρώτο τους αστέρι, 15 στη βόρεια, έξι στα δυτικά, 11 στο νότο και εννέα στα νοτιοανατολικά, αναφέρει ο Guardian.

To Παρίσι απέκτησε 12 ανάμεσα στα οποία το «Nhome», το οποίο διαθέτει μόνο ένα τραπέζι για 20 άτομα, καθώς και το «Espadon» στο Ritz.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο