ΑρχικήΝέαΔικαστήριο καταδικάζει σφαγείο με 35.000 € πρόστιμο!

Δικαστήριο καταδικάζει σφαγείο με 35.000 € πρόστιμο!

2 λεπτά ανάγνωσης

Σφαγείο υποχρεώθηκε να πληρώσει δικαστικά έξοδα στον FSA πάνω από 23.000€ και 12.000€ για παραβάσεις στη νομοθεσία συντήρησης και μεταφοράς κρέατος.

Η εταιρεία Higginshaw Abattoir Ltd, που εδρεύει στο Royton, στο Όλνταμ στη Βρετανία, καταδικάστηκε να πληρώσει 12.000 λίρες αφού κρίθηκε ένοχη για κατηγορίες που σχετίζονται με την αποστολή κρέατος με θερμοκρασία πολύ πάνω από τα όρια ασφάλειας τροφίμων. 

- Advertisement -

Ο νόμος ορίζει ότι το κρέας πρέπει να ψύχεται αμέσως και να διατηρείται σε θερμοκρασία κάτω των 7°C και κάτω των 3°C στην περίπτωση των παραπροϊόντων, κατά τη μεταφορά του μετά τη σφαγή. Σε διάφορες ημερομηνίες μεταξύ Δεκεμβρίου 2018 και Ιουνίου 2019, πτώματα και παραπροϊόντα προβάτων βρέθηκαν σε οχήματα μεταφοράς έτοιμα για αποστολή από το σφαγείο Higginshaw, ενώ ήταν πολύ πάνω από τα νόμιμα όρια θερμοκρασίας. Ως εκ τούτου, διαπιστώθηκε ότι το σφαγείο δεν διασφάλιζε ότι το κρέας ψύχεται σωστά και διατηρείται κάτω από τα απαιτούμενα όρια. 

Στο σφαγείο επιδόθηκε μια ειδοποίηση επανορθωτικής δράσης (RAN) για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα νόμιμα όρια. Ωστόσο, σε τέσσερις διαφορετικές ημερομηνίες μετά την έκδοση της νομικής ειδοποίησης, η εταιρεία διαπιστώθηκε ότι εξακολουθεί να μεταφέρει ζεστό κρέας.  

- Advertisement -

Το σφαγείο κρίθηκε ένοχο για 11 από τις 15 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των παραβιάσεων του RAN. Εκτός από τα πρόστιμα που καταβλήθηκαν για τα αδικήματα, ο δικαστής διέταξε την Higginshaw Abattoir Ltd να καταβάλει 20.000 £ για τα νομικά έξοδα της FSA και τη νόμιμη προσαύξηση του θύματος £170.  

«Αυτή η υπόθεση καταδεικνύει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζονται οι παραβιάσεις των κανονισμών δημόσιας υγείας από την FSA και τα δικαστήρια και χαιρετίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Είναι ζωτικής σημασίας, για τους καταναλωτές και την ευρύτερη βιομηχανία, να τηρούνται οι κανονισμοί για την ασφάλεια των τροφίμων, όπως αυτοί και να προστατεύεται η δημόσια υγεία» δήλωσε ο Rob Tindall, Επικεφαλής Επιχειρησιακής Παράδοσης (Βόρεια Αγγλία) στην FSA.

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα.


Google news

Ακολουθήστε μας για την άμεση ενημέρωση σας στο google news.

Must read

«Μην το τρώτε»: Οι αρχές τεσσάρων χωρών καλούν τους καταναλωτές να αποφεύγουν αυτό το τρόφιμο λόγω καρκινογόνου αρσενικού

Διεθνείς αρχές προειδοποιούν για την παρουσία υψηλών επιπέδων ανόργανου αρσενικού, σε τρόφιμο που διατίθεται και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μπιμπερό: Νέα πρότυπα ασφαλείας για τα πλαστικά που χρησιμοποιούν τα βρέφη

Η αναθεώρηση των κανόνων για τα βρεφικά προϊόντα φέρνει στο επίκεντρο τις χημικές ουσίες που μπορεί να μεταναστεύσουν από τα πλαστικά υλικά και τις απαιτήσεις για αυστηρότερους ελέγχους

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το Nutri-Score – Υπό εξέταση η συμβατότητά του με το ενωσιακό δίκαιο

Δύο προδικαστικά ερωτήματα θα καθορίσουν το μέλλον του Nutri-Score στην Ευρωπαϊκή Ένωση.