Κυριακή, 24 Νοεμβρίου, 2024
12.2 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

«Ρώσικη ρουλέτα» τα τρόφιμα για τους Βρετανούς καταναλωτές μετά το Brexit

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια Τροφίμων«Ρώσικη ρουλέτα» τα τρόφιμα για τους Βρετανούς καταναλωτές μετά το Brexit
spot_img

Κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία από τροφικές δηλητηριάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι εισαγωγές στα Βρετανικά νοσοκομεία για τρεις κοινές ασθένειες που συνδέονται με τροφική δηλητηρίαση έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών σύμφωνα με τoν Guardian. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης αποδίδεται στα περιστατικά σαλμονέλας από κοτόπουλο προέλευσης Πολωνίας.

Μέσα σε ένα χρόνο, από τον Μάρτιο του 2022 μέχρι τον Μάρτιο 2023 οι εισαγωγές για λοιμώξεις από σαλμονέλα έφτασαν τις 1.468 αριθμός που αντιστοιχεί σε 3 εισαγωγές κάθε 100.000 ανθρώπους. Οι νοσηλείες για σαλμονέλα έφθασαν στο χαμηλότερο σημείο πριν από 10 χρόνια, καταγράφοντας 834 ετήσιες εισαγωγές το 2013. Δέκα χρόνια αργότερα, τα στοιχεία του NHS δείχνουν ότι ο αριθμός είναι 76% υψηλότερος. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο περίπου το 80% των περιπτώσεων σαλμονέλας οφείλονται σε τρόφιμα, ενώ ορισμένες από αυτές το ανεβάζουν στο 90%.

Το E. coli και το campylobacter έχουν επίσης φθάσει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία για την Καμπυλοβακτηρίωση, να ξεπερνούν τις 4.340, (ποσοστό εννέα στους 100.000 ανθρώπους το 2023). Οι αναλυτές αποδίδουν αυτή την μεγάλη αύξηση σε διάφορους παράγοντες μεταξύ των οποίων η αποδυνάμωση των προτύπων στους ελέγχους εισαγωγής μετά το Brexit και στις περικοπές των ελέγχων από τις τοπικές αρχές.

Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, το αποτέλεσμα είναι μια «άνευ προηγουμένου αύξηση των τροφιμογενών ασθενειών δήλωσε στον Guardian o Tim Lang, καθηγητής επισιτιστικής πολιτικής στο City University που αναρωτήθηκε «γιατί οι βρετανοί πρέπει να παίζουν ρώσικη ρουλέτα με το φαγητό τους;».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Ανάκληση 150.000 εμφιαλωμένων νερών: Το  «τεράστιο λάθος» των αρχών

Τον γύρο του κόσμου έκανε μία λανθασμένη ανακοίνωση προκαλώντας την αντίδραση της εταιρείας.

Εμπειρίες επιθεωρητών ασφάλειας τροφίμων: Η πιο συχνή και κοινή παράβαση

Ποιες είναι οι προτάσεις των ερευνητών για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων στον τομέα της ασφάλειας τροφίμων.

Αξίζει να ακολουθήσει κάποιος το επάγγελμα του διαιτολόγου; Του Νίκου Ζορζοβίλη*

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του να είσαι διαιτολόγος.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο