Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Βροχή” τα λουκέτα στην Ιταλία σε επιχειρήσεις τροφίμων – Έκλεισαν δύο αρτοποιεία ένα γαλακτοκομείο και δύο εργοστάσια

ΑρχικήΝέαΔιεθνή"Βροχή" τα λουκέτα στην Ιταλία σε επιχειρήσεις τροφίμων - Έκλεισαν δύο αρτοποιεία ένα γαλακτοκομείο και δύο εργοστάσια
spot_img

Πέντε επιχειρήσεις έκλεισαν και κατασχέθηκαν πάνω από 1200 λίτρα λαδιού άγνωστης προέλευσης.

Οι Καραμπινιέροι του NAS του Τάραντα στη Νότια Ιταλία έχουν εντείνει τις επιθεωρήσεις, με τη συνεργασία του προσωπικού του Τμήματος Πρόληψης του ASL του Μπρίντιζι για την πρόληψη εγκλημάτων στον τομέα των τροφίμων. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν σοβαρές υγειονομικές και δομικές ελλείψεις σε δύο αρτοποιεία που οδήγησαν στην άμεση αναστολή των δραστηριοτήτων τους.

Σε έναν από τους ελέγχους ανακαλύφθηκαν πάνω από 1.200 λίτρα λάδι χωρίς ενδείξεις ιχνηλασιμότητας τα οποία στη συνέχεια κατασχέθηκαν διοικητικά και στον ιδιοκτήτη, επιβλήθηκε πρόστιμο 2.500 ευρώ από τις αρμόδιες υγειονομικές και διοικητικές αρχές.

Σε δύο άλλες επαρχίες στην περιοχή του Μπρίντιζι, κατά τη διάρκεια επιθεωρήσεων που διενεργήθηκαν, σε επίσης από Καραμπινιέρους, οι στρατιώτες του NAS προχώρησαν σε κλείσιμο μιας αποθήκης τροφίμων που εξυπηρετούσε δημόσιο ίδρυμα λόγω σοβαρών ελλείψεων υγείας και ασφάλειας τροφίμων και την καταστροφή περίπου 80 κιλών τροφίμων που δεν πληρούσαν τις διαδικασίες που ορίζονται στο εγχειρίδιο HACCP και είχαν ξεπεράσει την ημερομηνία λήξης.

Έφοδος καραμπινιέρων σε εγκατάσταση παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Επίσης οι Carabinieri του NAS στο Campobasso , στο πλαίσιο υπηρεσιών που στοχεύουν στη διαπίστωση της κανονικότητας των υγειονομικών συνθηκών σε μονάδες παρασκευής τροφίμων, καθώς και στον χειρισμό και προετοιμασία τους σε εφαρμογή των προβλεπόμενων διαδικασιών ασφαλείας, διενήργησαν ελέγχους σε τρεις δραστηριότητες παραγωγής, εμπορίας και προμήθειας γαλακτοκομικών προϊόντων, που βρίσκονται στις επαρχίες Campobasso και Isernia.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν με τη συνεργασία του SIAN της Υγειονομικής Αρχής της Περιφέρειας Μολίζε, διατάχθηκε το άμεσο κλείσιμο δύο εγκαταστάσεων επεξεργασίας τροφίμων λόγω σοβαρών υγειονομικών παραβάσεων, (βρωμιά , γράσο σε επιφάνειες και εξοπλισμό, λιπαρά και ολισθηρά δάπεδα, υπολείμματα προηγούμενων εργασιών, οροφές και τοίχοι μαυρισμένοι από την παρουσία μούχλας και ιστούς αράχνης).

Σε μία περίπτωση, διατάχθηκε η άμεση αναστολή αποθήκης γαλακτοκομικών προϊόντων χωρίς υγειονομική εγγραφή και υποχρεωτικές ελάχιστες απαιτήσεις.

Για παραβάσεις που σχετίζονται με τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν, επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις ύψους 9.000 ευρώ. Στις αρμόδιες Υγειονομικές και Διοικητικές Αρχές αναφέρθηκαν και οι ιδιοκτήτες των δραστηριοτήτων που υποβλήθηκαν σε έλεγχο.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Απάτη τροφίμων: Πως μας πλασάρουν Ιαπωνική τσιπούρα για… φαγκρί! Πως μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε

Το πελαγίσιο φαγκρί της μεσογείου Pargus pargus θεωρείται πολύ πιο ποιοτικό ψάρι και πιο ακριβό από την κόκκινη ιαπωνική τσιπούρα και η παραπλάνηση πάει σύννεφο!

Απαγορευμένο φυτοφάρμακο σε ελληνικό ελαιόλαδο: Η απάντηση της GAEA στο cibum

H GAEA λήγει τη συνεργασία με το ελαιοτριβείο - "Κυνήγι" για να εντοπιστεί ο αγρότης/ελαιοπαραγωγός - Μετά τη Δανία και τη Ρουμανία, το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA αποσύρεται και από Νορβηγία και Γερμανία.

Ακρυλαμίδιο στο ψωμί: Πως σχηματίζεται η επικίνδυνη ουσία και πως να την αποφύγετε

Το ψωμί περιέχει αισθητά λιγότερο ακρυλαμίδιο από πατάτες και πατατάκια, αλλά λόγω του υψηλού ποσοστού κατανάλωσής του είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που συνεισφέρουν στην καθημερινή πρόσληψη της καρκινογόνου ουσίας.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα