Η σχέση μεταξύ δίαιτας και του διαβήτη τύπου 2.
Στις 18 Απρίλη, στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση Scientific Reports, δημοσιεύτηκε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο: “Intake of different types of seafood and meat and risk of type 2 diabetes in women: a prospective study supported by a dietary intervention in mice” (https://www.nature.com/articles/s41598-024-59491-9).
Το άρθρο εστιάζεται στην επίδραση διαφορετικών διαιτητικών παρεμβάσεων (ψάρι, θαλασσινά, κρέας) στην ανοχή στη γλυκόζη.
Είναι ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που απενοχοποιεί το κρέας! ‘Αλλος ένα μύθος (ότι το κρέας δεν είναι υγιεινή διατροφή) καταρρίπτεται!
Email: funfood16@gmail.com
Twitter: @yanzabet