Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
16.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ο κίνδυνος από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΟ κίνδυνος από τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα
spot_img

Γιατί χρειάζεται η παρέμβαση της πολιτείας.

Με τον Χάρη Δημοσθενόπουλο είμαστε φίλοι από την δεκαετία του 1990 όταν σπουδάζαμε στο University of Leeds.

Διάβασα με ενδιαφέρον τις επιστημονικές διαπιστώσεις του σε σχέση με τα υπερεπεξεργασμένα (over-processed) τρόφιμα και πώς αυτά σχετίζονται με συγκεκριμένες ασθένειες.

Σήμερα, αφιερώνουμε πολύ λιγότερο χρόνο για μαγείρεμα και όλοι μας καταφεύγουμε πιο συχνά σε έτοιμες λύσεις με μικρή όμως θρεπτική αξία. Και δεν είναι μόνο το γεγονός ότι αυτά τα τρόφιμα έχουν εξαιρετικά χαμηλή διατροφική αξία αλλά προκαλούν και πολλές ασθένειες.

Το μήνυμα που θα πρέπει να κρατήσουμε είναι τούτο: θα πρέπει να αρχίσουμε να έχουμε στο Δημοτικό μάθημα σχετικά με την σχέση της διατροφής και της καλής υγείας.

Μόνο αν τα παιδιά αρχίσουν από πολύ μικρά να μαθαίνουν για αυτά τα θέματα, υπάρχει ελπίδα να αποκτήσουν υγιείς συνήθειες για το φαγητό τους.

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Εμφιαλωμένα νερά: Νέα μελέτη βρήκε χημικά PFAS στο 99% των δειγμάτων – Τι μπορούν να κάνουν οι καταναλωτές

Νέα μελέτη αποκάλυψε πως τα «για πάντα χημικά» PFAS υπάρχουν στο 99% των εμφιαλωμένων νερών.

Τα αντικολλητικά τηγάνια προκαλούν προκαλούν δυσλειτουργία του σπέρματος!

Ερευνητές συσχετίζουν την παρουσία μικροπλαστικών από υλικό που χρησιμοποιείται σε αντικολλητικά τηγάνια με μειωμένη ποιότητα και αριθμό σπέρματος.

Καφές, κακάο, σόγια, φοινικέλαιο: Εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η παράταση εφαρμογής του EUDR

Παράταση ενός έτους στην εφαρμογή του κανονισμού της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο