Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
20.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πρόστιμο και σε άλλο ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠρόστιμο και σε άλλο ένα σουβλατζίδικο στην Ηλιούπολη
spot_img

Δεν υπήρχε ενημέρωση προς τους πελάτες ότι ο γύρος είναι κατεψυγμένος και όχι φρέσκος.

Η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή προστίμου σε γνωστό σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης, για παράβαση των κανόνων ΔΙΕΠΥ σχετικά με τα κατεψυγμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα ενώ ο γύρος χοιρινό και ο γύρος κοτόπουλο είναι κατεψυγμένα, δεν υπήρχε ενημέρωση προς τον πελάτη ότι είναι κατεψυγμένα. Ο αγορανομικός έλεγχος στο σουβλατζίδικο έγινε από επιθεωρητές της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, στις 22 Μαΐου και το πρόστιμο είναι ύψους 1.000€.

Σύμφωνα με τους Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ στους τιμοκαταλόγους αναγράφονται απαραίτητα οι ακόλουθες ενδείξεις είτε μεμονωμένα, είτε κατά ομάδες φαγητών γλυκών ποτών, με τρόπο που να γίνεται αντιληπτή η διάκριση αυτή στον καταναλωτή: Το είδος των ελαίων και η χρήση τους, «Κατεψυγμένο» κατά περίπτωση, «Προμαγειρευμένο» ή «Προτηγανισμένο», κατά περίπτωση.

Είναι το δεύτερο πρόστιμο που επιβάλλεται σε σουβλατζίδικο της Ηλιούπολης μέσα σε 10 ημέρες. Υπενθυμίζεται ότι τσουχτερό πρόστιμο ύψους 2.500€ επέβαλε και ανακοίνωσε στις 30 Μαΐου, η Περιφέρεια Αττικής σε σουβλατζίδικο επίσης στην Ηλιούπολη. Οι ελεγκτές διαπίστωσαν παράβαση του άρθρου 13 των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ περί διάθεσης προϊόντων με περασμένη χρονολογία ελάχιστης διατηρησιμότητας σύμφωνα με το οποίο “προϊόντα περασμένης διατηρησιμότητας απαγορεύεται να διατίθενται σε χώρους ομαδικής εστίασης”.

Ακολουθεί η σημερινή ανακοίνωση επιβολής προστίμου στο σουβλατζίδικο, όπως αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο