Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η διατροφική αξία του ταπεινού σκόρδου

ΑρχικήΑριστερό ΕξτρέμΗ διατροφική αξία του ταπεινού σκόρδου
spot_img

Πάνω από 150.000 αναφορές στο Google Scholar για την θρεπτική αξία του σκόρδου.

Στο χωριό Νέα Βύσσα ο σπόρος σκόρδου, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες βρήκε κυριολεκτικά πρόσφορο έδαφος και η καλλιέργεια έγινε σήμα κατατεθέν της περιοχής.

Σήμερα, έρευνες κατατάσσουν το σκόρδο της Νέας Βύσσας το κορυφαίο σε ποιότητα στον κόσμο, πάνω από ισπανικές, κινεζικές και αιγυπτιακές αντίστοιχες παραγωγές.

Το 70-80% της εγχώριας κατανάλωσης σκόρδου προέρχεται από το συγκεκριμένο χωριό, όπου υπάρχουν 1.500 – 2.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα. 

https://giorgoskatsadonis.blogspot.com/2024/06/1500-2000.html

Η διατροφική αξία του σκόρδου είναι πολύ υψηλή!

Κάνοντας μια έρευνα στο Google Scholar με keywords “nutritional value of garlic”, βρίσκουμε πάνω 150.000 αναφορές!

Μήπως έφτασε η στιγμή να δούμε το θέμα των διατροφικών ισχυρισμών (health claims) για το ταπεινό σκόρδο;

*O Γιάννης Ζαμπετάκης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Χημείας Τροφίμων, στο Τμήμα των  Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Λίμερικ (UL) στην Ιρλανδία και “παίζει” πάντα Αριστερό Εξτρέμ.

Email: funfood16@gmail.com

Twitter: @yanzabet

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Α. Ζαμπέλας (ΕΦΕΤ) για τις ετικέτες τροφίμων: “Η γνώση είναι δύναμη”

Αποκλειστική συνέντευξη του προέδρου του ΕΦΕΤ, Αντώνη Ζαμπέλα για την εκστρατεία «Safe2Eat» που στόχο έχει την προστασία των καταναλωτών από λάθος επιλογές.

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: «Ναι» στη χρήση των όρων μπιφτέκι και μπριζόλα στα προϊόντα φυτικής προέλευσης

Οι όροι που παραδοσιακά συνδέονται με το κρέας δεν μπορούν να αποκλειστούν από την περιγραφή των vegan προϊόντων, έκρινε το δικαστήριο

Νοθευμένο το 80% του μελιού – Μελισσοκομικά site διαφημίζουν φρουκτόζη που δεν ανιχνεύεται στους ελέγχους!

Η νοθεία μελιού έχει γίνει επιστήμη! Κώδωνας κινδύνου από τους Ευρωπαίους μελισσοκόμους.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο