Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
21.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Η προστασία των ελληνικών προϊόντων, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του ΥπΑΑΤ με Ελληνο-ολλανδικό Επιμελητήριο

ΑρχικήΝέαΗ προστασία των ελληνικών προϊόντων, στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του ΥπΑΑΤ με Ελληνο-ολλανδικό Επιμελητήριο
spot_img
spot_img

cibum team

Η «Ελληνική Διατροφή» αποτέλεσε το κύριο θέμα συζήτησης στην τηλεδιάσκεψη που συμμετείχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, με μέλη του Ελληνο-ολλανδικού Επιμελητηρίου και με τη συμμετοχή και της πρεσβευτού της Ολλανδίας στην Ελλάδα, Stella Roner.

   Παράλληλα, συζητήθηκε η προστασία των ελληνικών προϊόντων, όπως το γιαούρτι, από απομιμήσεις και παραπλανητικές πρακτικές στις διεθνείς αγορές, αλλά και η προωθούμενη πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την εμπρόσθια επισήμανση των τροφίμων.

   Επίσης, κατά την τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός του αγροτικού τομέα, οι καινοτόμες και βιώσιμες καλλιεργητικές μέθοδοι, οι δυνατότητες χρηματοδοτικής υποστήριξης επενδύσεων στον αγροδιατροφικό τομέα, αλλά και η αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή.

   Από τη μεριά του ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε στην παρέμβασή του, ότι δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα σε πρωτοβουλίες που αφορούν τους νέους αγρότες με ισχυρή καινοτομική και βιώσιμη διάσταση, καθώς και την προώθηση συμπράξεων και συνεργασιών μεταξύ του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον πρωτογενή τομέα.

Όροι Αναδημοσίευσης

*Προσοχή!
H αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου ή μέρους αυτών επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το cibum.gr με ενεργό σύνδεσμο και σε καμία περίπτωση αυτολεξεί!

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πείνα στην Ελλάδα: Συγκλονιστικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Η πείνα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο – Μελέτη τριών ελληνικών Πανεπιστημίων.

Επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων τροφίμων από την βιομηχανία – Η άγνωστη πρακτική στους καταναλωτές

Η επαναχρησιμοποίηση περισσευμάτων και μη συμμορφούμενων είναι θεμιτή πρακτική στην βιομηχανία τροφίμων, γνωστή ως rework, που απαιτεί μεγάλη προσοχή από τις επιχειρήσεις τροφίμων και τις Αρχές.

Απάτη τροφίμων: Πιο συχνή και πιο επικίνδυνη από ότι πιστεύετε

Η απάτη τροφίμων υπάρχει από αρχαιοτάτων χρόνων - Τι μπορεί να κάνει ο καταναλωτής.
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα