Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
24.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Αλλεργιογόνα: Αυστηροί κανόνες στη αμερικανική βιομηχανία τροφίμων από την 1η Αυγούστου – Εμείς τι κάνουμε;

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΑλλεργιογόνα: Αυστηροί κανόνες στη αμερικανική βιομηχανία τροφίμων από την 1η Αυγούστου - Εμείς τι κάνουμε;
spot_img

Στόχος η ασφάλεια των καταναλωτών.

Από την 1η Αυγούστου 2024, η Υπηρεσία Ασφάλειας και Επιθεώρησης Τροφίμων του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA’s FSIS) θα εφαρμόσει ένα νέο πρόγραμμα δειγματοληψίας για ύπαρξη αλλεργιογόνων σε εγκαταστάσεις που παράγουν έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (RTE) με σήμανση (π.χ., «χωρίς φιστίκι») σχετικά με την απουσία τουλάχιστον ενός από 14 τροφικά αλλεργιογόνα.

Τα αλλεργιογόνα που περιλαμβάνονται στο νέο πρόγραμμα είναι η σόγια, τα οστρακοειδή (π.χ. καβούρι, αστακός, γαρίδες κ.λπ.), αυγά, γάλα, φιστίκια και άλλοι ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, καρύδα, φουντούκι, μακαντάμια και φιστίκι Αιγίνης.

Επιπλέον, το FSIS θα κάνει δοκιμές για γλουτένη, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις σε άτομα με κοιλιοκάκη ή ευαισθησία σε αυτήν. Το FSIS σκοπεύει να συνεχίσει να αναπτύσσει το πρόγραμμα δειγματοληψίας ώστε να περιλαμβάνει και το σουσάμι.

Στόχος του προγράμματος είναι να διασφαλίσει την ακρίβεια των ισχυρισμών επισήμανσης για αλλεργιογόνα σε προϊόντα RTE, ενισχύοντας τελικά την ασφάλεια των καταναλωτών.

Το FSIS θα εκδώσει μια οδηγία που θα παρέχει οδηγίες στο προσωπικό του προγράμματος επιθεώρησης για τη συλλογή δειγμάτων σε επιλέξιμες εγκαταστάσεις την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Πιπεριές: Ποιο χρώμα είναι πιο υγιεινό;

Οι πιπεριές είναι γνωστές για τα πολλαπλά τους οφέλη για την υγεία, αλλά η διαφορά στο χρώμα τους μπορεί να υποδηλώνει διαφοροποιημένη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά.

Μέχρι πόσα πατατάκια με πράσινα σημάδια μπορείτε να φάτε για να μην αρρωστήσετε

Επειδή υπάρχουν μέσα σε σακουλάκι γνωστής εταιρείας, δεν σημαίνει ότι πρέπει και να τα καταναλώσετε.

Listeria monocytogenes σε εστιατόρια και καφέ: Ποια τα επικίνδυνα σημεία επιμόλυνσης και πώς μεταφέρεται

Η παρουσία L. monocytogenes στο περιβάλλον και τυχόν αποτυχίες στις GMP θα μπορούσαν να προωθήσουν την επιμόλυνση των τροφίμων με αυτό το παθογόνο, που αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για τους καταναλωτές.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο