Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
13.5 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Ξεπέρασαν τους 100 τα θύματα της θανατηφόρας σοκολάτας

ΑρχικήΝέαΑσφάλεια ΤροφίμωνΞεπέρασαν τους 100 τα θύματα της θανατηφόρας σοκολάτας
spot_img

Αυξάνονται τα θύματα της σοκολάτας στις ΗΠΑ, παρά τη μαζική ανάκληση.

Και άλλοι καταναλωτές προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων της σοκολάτας Diamond Shruumz, η οποία παρά την ανάκληση που ξεκίνησε στις 27 Ιουνίου, εξακολουθεί να πωλείται σε πάνω από 2.000 καταστήματα των ΗΠΑ. Και ενώ η τελευταία ενημέρωση από τον FDA ανέφερε, 78 δηλητηριάσεις, εκ των οποίων οι 40 χρειάστηκε να νοσηλευτούν και δυο θανάτους, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση έχουν αναφερθεί «113 ασθένειες από 28 πολιτείες, 42 έχουν νοσηλευτεί και υπάρχουν δύο δυνητικά σχετικοί θάνατοι».

Οι άνθρωποι που αρρώστησαν αφού έφαγαν προϊόντα της μάρκας Diamond Shruumz ανέφεραν μια ποικιλία σοβαρών συμπτωμάτων, όπως κρίσεις, κατάθλιψη του κεντρικού νευρικού συστήματος (απώλεια συνείδησης, σύγχυση, υπνηλία), διέγερση, μη φυσιολογικούς καρδιακούς παλμούς, υπέρταση, ναυτία και έμετο.

Τα προϊόντα σοκολάτας που ευθύνονται για δύο θανάτους και 113 ασθένειες στις ΗΠΑ.

Οι ασθένειες αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στις 7 Ιουνίου και ήταν αρχικά 8. Ωστόσο παρά την εντολή των αρχών η εταιρεία αρνήθηκε αρχικά να ανακαλέσει τα προϊόντα της, και χρειάστηκε να μεσολαβήσουν περίπου 20 ημέρες για να το πράξει. Ωστόσο μεσολάβησαν εθνικές ειδοποιήσεις από τον FDA και το CDC σε όλα τη χώρα.

Συγκεκριμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στα προϊόντα περιλαμβάνουν 4-ακετοξυ-Ν, Ν-διμεθυλτρυπταμίνη (4-ακετοξυ-DMT, επίσης γνωστή ως Ακετυλοψιλοκίνη ή ψιλοκυβίνη), δεσμεθοξυανγονίνη, διυδροκαβαΐνη, καβαϊνη και 4-ακετοξυ-Ν, Ν-διμεθυλτρυ -acetoxy-DMT, επίσης γνωστή ως Acetyl Psilocin ή ψιλοκυβίνη).

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα συμπτώματα που αναφέρθηκαν από τους ασθενείς περιλαμβάνουν:

  • Επιληπτικές κρίσεις
  • Μειωμένο επίπεδο συνείδησης
  • Αναπνευστική ανεπάρκεια
  • Ναυτία
  • Εμετός
  • Κοιλιακό άλγος
  • Ψευδαισθήσεις
  • Ανεξέλεγκτες κινήσεις
  • Ανώμαλος καρδιακός ρυθμός (π.χ. πολύ γρήγορος ή πολύ αργός)
  • Υψηλή ή χαμηλή αρτηριακή πίεση
  • Υπερβολική εφίδρωση ή έκκριση
  • Κοκκίνισμα του δέρματος

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.

Θάνατος Δ. Σούρα: Μπορεί η τροφική δηλητηρίαση από Staphylococcus aureus να προκαλέσει σηψαιμία; Του Δρ Φ. Γαΐτη

Η αιτία θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου, εγείρει ερωτήματα κατά πόσο η κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με Staphylococcus aureus θα μπορούσε να προκαλέσει αντίστοιχης σοβαρότητας ασθένεια.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο