Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
22.1 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

“Office Chair Butt”: Πώς η καθιστική ζωή επηρεάζει την εμφάνιση και την υγεία των γλουτών σας

ΑρχικήΟικιακάΥγεία και άσκηση"Office Chair Butt": Πώς η καθιστική ζωή επηρεάζει την εμφάνιση και την υγεία των γλουτών σας
spot_img

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον πισινό της καρέκλας γραφείου;

Ο όρος «Office Chair Butt» δηλαδή «πισινός της καρέκλας γραφείου» περιγράφει μία σχετικά πρόσφατη ανησυχία για την υγεία, η οποία σχετίζεται με το γεγονός ότι η πολύωρη καθιστική ζωή λόγω εργασίας, μπορεί να προκαλέσει μείωση της δύναμης και να κάνει λιγότερο ελκυστική την εμφάνιση των γλουτών ενός ατόμου.

«Σίγουρα, το να κάθεσαι παρατεταμένα επηρεάζει τον πισινό σου. Όταν καθόμαστε σε μια καρέκλα για ώρες, μέρες, εβδομάδες και χρόνια, όπως κάνουν πολλοί από εμάς, παραμελούμε τους γλουτούς μας, οι οποίοι χάνουν τη μυϊκή τους μάζα», δήλωσε ο Andrew Bach, ειδικός φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης, στο Cedars-Sinai.

«Όταν καθόμαστε, οι μύες – συμπεριλαμβανομένων των γλουτών, αλλά και των θωρακικών, των οπίσθιων μηριαίων δεν λειτουργούν και ως αποτέλεσμα, με την πάροδο του χρόνου, εξασθενούν. Εξασθενημένοι μύες σημαίνει λιγότερο ανθεκτικοί μύες», διευκρινίζει.

«Ο πισινός της καρέκλας γραφείου είναι μια συνηθισμένη φράση που δεν έχει αντίστοιχο – επίσημο τουλάχιστον – ιατρικό όρο», ισχυρίζεται ο Evan Johnson, DPT, διευθυντής του Och Spine Care Outpatient Physical Therapy στο NewYork-Presbyterian. «Όμως, όντως, το υπερβολικό καθισιό κάνει τους μύες να έχουν αλλοιωμένη εμφάνιση. Μπορούμε να παρατηρήσουμε την αλλοίωση αυτή ιδιαίτερα όταν ο μέγιστος γλουτιαίος τους – ο οποίος έχει τη μεγαλύτερη διατομή ή όγκο μυών στο σώμα – αρχίζει να μειώνεται.
«Το να κάθεσαι στον μυ όλη μέρα και να μην τον ασκείς έχει ως αποτέλεσμα αυτός να χάνει τον τόνο και τελικά το σχήμα του», είπε ο Τζόνσον. «Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μια επίπεδη εμφάνιση γλουτών ή ένα πολύ μαλακό, σαρκώδες γλουτό, εάν ο μυς αντικατασταθεί με λιπώδη ιστό».

Τι μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τον πισινό της καρέκλας γραφείου;

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποκτήσουν «πισινό καρέκλας γραφείου», καθώς συνήθως κάνουν δουλειές που απαιτούν από αυτές να κάθονται όλη μέρα. «Επιπλέον, με την ηλικία, τείνουμε να χάνουμε την ευλυγισία και τον τόνο των μυών, εκτός και αν αντιμετωπίζουμε αυτή τη διαδικασία με άσκηση», εξηγεί ο Τζόνσον.

«Ο καλύτερος τρόπος για να το αποτρέψετε είναι απλώς να ενεργοποιείτε τακτικά τους γλουτούς σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει να σηκώνεστε τακτικά από το γραφείο σας, να βγάζετε τον σκύλο σας βόλτα ή να ανεβαίνετε με τις σκάλες στο γραφείο. Εκτός γραφείου θα ήταν καλό να κάνετε κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης όπως squats και step-ups», συμβουλεύει ο Τζόνσον.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Επιτέλους! Ανακλήθηκε και στην Ελλάδα το επικίνδυνο τρόφιμο του Σκλαβενίτη

Το προϊόν που περιέχει απαγορευμένο πρόσθετο έχει ανακληθεί εδώ και δύο εβδομάδες από τα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτη στην Κύπρο.

Θάνατος από γεύμα McDonald’s: Αιτία τα κρεμμύδια στο burger – Αυξάνονται οι δηλητηριάσεις και οι νοσηλείες

Τους 59 έφθασαν οι ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα που χρειάστηκαν νοσηλεία

Lidl Hellas: Νέα καταγγελία στο cibum για σκουλήκι σε σοκολάτα από σουπερμάρκετ στη Θεσσαλονίκη

Απανωτές οι καταγγελίες για ελαττωματικά και αλλοιωμένα προϊόντα από την αλυσίδα σούπερ μάρκετ.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο