Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, 2024
19.8 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Πουλούσε κατεψυγμένες σαρδέλες ως φρέσκιες – Πρόστιμο 3.500€ σε εστιατόριο για παραπλάνηση καταναλωτών

ΑρχικήΝέαΕστίαση / ΤουρισμόςΠουλούσε κατεψυγμένες σαρδέλες ως φρέσκιες – Πρόστιμο 3.500€ σε εστιατόριο για παραπλάνηση καταναλωτών
spot_img

Δύο παραβάσεις των κανόνων ΔΙΕΠΠΥ διαπίστωσαν επιθεωρητές σε εστιατόριο.

Η Διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε την επιβολή προστίμου ύψους 3.500€ σε εστιατόριο για δύο παραβάσεις των Κανόνων διακίνησης και Εμπορίας προϊόντων και παροχής Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ).

Μετά από αγορανομικό έλεγχο από ελεγκτές της Υπηρεσίας διαπιστώθηκε ότι στους τιμοκαταλόγους του εστιατορίου αναγραφόταν το είδος “Σαρδέλα Ψητή” ως φρέσκια ενώ στα παραστατικά αγοράς αναγραφόταν ως κατεψυγμένη. Αυτό αποτελεί παράβαση του άρθρου 71§4 της ίδιας Υ.Α. και τιμωρείται διοικητικά με πρόστιμο 3.000€ ανά είδος.

Επιπλέον όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές το εστιατόριο, δεν διέθετε σφραγισμένο το ειδικό έντυπο “ΦΥΛΛΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ”. Αυτό αποτελεί παράβαση του άρθρου 76§10 της ίδιας Υ.Α. και τιμωρείται διοικητικά με πρόστιμο 500€.

Η ανακοίνωση επιβολής προστίμου όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Περιφέρειας Αττικής.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

“ΟΧΙ” της EFSA σε ισχυρισμό υγείας για το συμπλήρωμα κρεατίνης

Απορρίφθηκε από την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων ο ισχυρισμός υγείας «Η καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων κρεατίνης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας».

455 δηλητηριάσεις από τις σοκολάτες Kinder – Η Foodwatch επανέρχεται με νέες καταγγελίες εναντίον της Ferrero

Η συνέχεια της πολύκροτης υπόθεσης με τις πολλαπλές σαλμονελλώσεις.

ΕΕ: Δημοσιεύτηκε ο τροποποιητικός κανονισμός για τα όρια της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα

Επικαιροποιήθηκαν τα κριτήρια ασφάλειας στο παράρτημα του καν. (ΕΚ) 2073/2005.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο