Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου, 2024
17.4 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Κουτάλι υψηλής τεχνολογίας ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια

ΑρχικήΝέαΔιεθνήΚουτάλι υψηλής τεχνολογίας ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια
spot_img

Υπόσχεται να προσφέρει στους ανθρώπους με άνοια καλύτερη ποιότητα ζωής

Ένας άντρας που αποκάλυψε πώς τρώει μόνο τοστ τα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς δεν μπορεί πλέον να γεύεται πράγματα, βοήθησε να εμπνεύσει τους ειδικούς στην κατασκευή ενός κουταλιού υψηλής τεχνολογίας που ενισχύει τις γεύσεις για άτομα με άνοια.

Η συσκευή, γνωστή ως Tasty Spoon, μοιάζει με κανονική, αλλά χρησιμοποιεί ηλεκτροδιέγερση για να βελτιώσει τη γεύση των φαγητών για ασθενείς που αντιμετωπίζουν απώλεια γεύσης.

Τα άτομα με άνοια έχουν συχνά προβλήματα με το φαγητό και το ποτό λόγω συμπτωμάτων όπως απώλεια μνήμης, αδυναμία αναγνώρισης τροφής και μειωμένη αίσθηση όσφρησης και γεύσης. Το γεγονός αυτό συνήθως οδηγεί τα άτομα με άνοια σε απώλεια βάρους και μυϊκής δύναμης.

Το Tasty Spoon προορίζεται να προσφέρει στους ανθρώπους με άνοια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενισχύοντας τις γεύσεις, ώστε να ανακαλύπτουν ξανά τη χαρά του φαγητού, κάτι που με τη σειρά του θα μπορούσε να τους κάνει πιο υγιείς.

Ο Δρ Christian Morgner, από τη σχολή διαχείρισης του Πανεπιστημίου του Σέφιλντ, ηγείται της ανάπτυξης του ειδικού αυτού κουταλιού σε συνεργασία με το Healthy Lifespan Institute.

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Σουπερμάρκετ: Ράφια γεμάτα με υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα με χρωστικές, γαλακτωματοποιητές, τεχνητές γεύσεις και πρόσθετα – Μελέτη

Στα σουπερμάρκετ τα περισσότερα τρόφιμα με πρόσθετα - Περισσότερες από τις μισές θερμίδες που καταναλώνονται στο σπίτι, προέρχονται από υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα.

Η Ελλάδα στις πιο συχνά αναφερόμενες χώρες στην ΕΕ ως πιθανή προέλευση μόλυνσης από τροφιμογενή παθογόνα – Έκθεση

Αισθητή αύξηση κρουσμάτων σε λιστερίωση, καμπυλοβακτηρίωση, σαλμονέλωση και E. coli σε όλη την Ευρώπη
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο