Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
26 C
Athens

Το Ελληνικό website για την ποιότητα, την ασφάλεια και την "ψυχή" των τροφίμων.

Chefs for Zero Hunger: Σεφ της αλληλεγγύης στην άδεια πόλη της Θεσσαλονίκης τον Δεκαπενταύγουστο

ΑρχικήΝέαChefs for Zero Hunger: Σεφ της αλληλεγγύης στην άδεια πόλη της Θεσσαλονίκης τον Δεκαπενταύγουστο
spot_img

Η ομάδα που μαγειρεύει όλο τον χρόνο “για να μη μείνει κανένας νηστικός”.

Έρημη πόλη σήμερα η Θεσσαλονίκη, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου, με δρόμους άδειους από οχήματα και σπίτια κλειστά λόγω αδειών. «Ανοιχτά» είναι όμως τα αισθήματα, αλλά και οι πράξεις αλληλεγγύης μιας ομάδας μαγείρων και φίλων, που μοιράζει αδιάλειπτα φαγητό σε όσους παραμένουν στην πόλη και δεν γνωρίζουν από διακοπές και αργίες…

Η ομάδα Chefs for Zero Hunger, την τελευταία πενταετία δεν σταματάει να μαγειρεύει και να μοιράζει μερίδες φαγητού σε άστεγους και όσους έχουν ανάγκη, στη Θεσσαλονίκη. Εκτός από φαγητό, όμως, μοιράζει και βιβλία, αλλά και σχολική ύλη, σε παιδιά οικογενειών που αδυνατούν να τα προμηθευτούν.

«Υπολογίζουμε ότι την τελευταία πενταετία έχουμε μοιράσει περίπου 15.000 μερίδες φαγητού», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ μέλος της αυτόνομης ομάδας μαγείρων (και μάγειρας και ο ίδιος). Μάλιστα, αυτές τις μέρες που τα περισσότερα συσσίτια σταματούν, λόγω του Δεκαπενταύγουστου, η ομάδα βρίσκεται στον δρόμο καθημερινά για να προμηθεύσει με φαγητό και νερό τους άστεγους.

«Έχουμε καταγεγραμμένους και μοιράζουμε φαγητό σε δέκα άστεγους στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι βρίσκονται στο πάρκο απέναντι από τον Λευκό Πύργο μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους, σε συγκεκριμένα σημεία. Ωστόσο, αν μας ζητηθεί και από άλλους φαγητό κατά τη διανομή -αλλά και πριν, φυσικά και θα δώσουμε», λέει.

Πάντως, για σήμερα, το μενού περιλαμβάνει μουσακά, τσουρέκι και φρούτα καθώς και μπουκαλάκια με κρύο νερό. Ειδικά για την προμήθεια νερού, σχολιάζοντας τις δημόσιες βρύσες που άρχισαν να λειτουργούν πρόσφατα στην παραλία, το μέλος της αυτόνομης ομάδας μαγείρων τονίζει ότι αίτημα της ομάδας είναι να μοιραστούν και μπουκάλια, προκειμένου οι άστεγοι να μπορούν να τα γεμίζουν και να τα επαναχρησιμοποιούν.

Σημειώνεται ότι η ομάδα στηρίζεται σε ίδιους πόρους και απαρτίζεται από πολλούς μάγειρες, με ορισμένους να είναι ιδιοκτήτες και χώρων εστίασης. «Αν κάποιος θέλει να συνεισφέρει στο έργο μας, μπορεί να το κάνει με είδη διατροφής και σχολικά, αφού δεν δεχόμαστε χρήματα», ξεκαθαρίζει το μέλος της ομάδας, η οποία συνέλεξε κι έστειλε επίσης ιατροφαρμακευτική βοήθεια στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, ενώ λειτουργεί και κοινωνικό χαρτοπωλείο.

«Συγκεντρώνουμε σχολικά είδη και όσες οικογένειες έχουν οικονομικές ανάγκες και δεν μπορούν να τα αγοράσουν -μετά από συνεννόηση- έρχονται τα παιδιά από τον Σεπτέμβριο στην αποθήκη μας και διαλέγουν ό,τι χρειάζονται για το σχολείο».

Ακολουθήστε το Cibum
στα Google News

Μείνετε ενημερωμένοι

Σας άρεσε το αρθρο; Εγγραφείτε για να λαμβάνεται εβδομαδιαία τα πιο σημαντικά άρθρα με θέμα τα τρόφιμα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Must read

Whistleblowing: Ο νόμος που έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη, αλλά στην Ελλάδα… “αγνοείται η τύχη του”

Η προστασία των προσώπων που τολμούν να κάνουν τη διαφορά στο πλαίσιο άσκησης των επαγγελματικών τους καθηκόντων.

Ο Ευρωπαϊκός συναγερμός για τα δηλητηριώδη πατατάκια

Αναφορά στην έκθεση του ευρωπαϊκού ACN για τα δηλητηριώδη πατατάκια που έχουν διανεμηθεί σε 23 χώρες.

Προσοχή: Ο ΕΦΕΤ ανακάλεσε σήμερα από την ελληνική αγορά μολυσμένο ισπανικό κρέας

Μετά από εργαστηριακές αναλύσεις εντοπίστηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός σαλμονέλα.
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Ροή Ενημέρωσης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_imgspot_img

Δείτε επίσης!
Προτεινόμενα άρθρα

Μετάβαση στο περιεχόμενο